un verano en borneo

Páginas: 16 (3934 palabras) Publicado: 7 de noviembre de 2013

UN ESTIU A BORNEO

Primera part: Catalunya

Capítol 1

En Martí s un nen molt distret i despistat que sempre treu males notes i perd les coses, que sempre va atabalat i que encara que la Clàudia, la seva mare s’estima moltíssim creu que ja és hora que comenci a canviar i tornar-se més responsable. La Clàudia va tenir en Martí quan era molt jove, amb un company de launiversitat amb qui les coses no van anar bé i van ser ella i la seva germana la Rosa quin van cuidar en Martí al haver perdut els pares en un accident. La Rosa després d’estudiar veterinària va marxar a Borneo per cuidar orangutans ferits i la Clàudia que va fer econòmiques sempre havia deixat grans oportunitats per estar amb el seu fill. Ara li havia sortit una molt bona però tenia que marxar un mes perl’ Orient i deixar en Martí. Desprès de pensar-ho molt la Clàudia decideix que el millor per el seu fill serà enviar-lo a Borneo amb la Rosa.




Capítol 2

En Martí no està d’acord amb la serva mare i durant totes les vacances de setmana santa prova de convèncer-la de que el millor és que vagi de campaments i no a Borneo. Però la Clàudia ho té decidit, anirà amb la Rosa.


Capítol 3Al següent dia, van anar d’excursió. En Martí i la seva mare, la Clàudia van ser els últims tot i viure a la mateixa plaça. Pel camí en Martí parlar amb la Mont, la seva amiga la qual li va dir que tenia molta sort de poder anar a Borneo. Mentre la Clàudia explicava al Roman la diferència dels simis.
Al següent dia van anar a veure un museu i al sortir en Martí ja sabia tot el que havien vist dememòria, això li sorprengué a la Clàudia.


Capítol 4

En Martí experimentà un canvi, no tan sols en les notes si no també en ser menys descuidat... continuava sent-ho però ara ja no era sempre i de vegades aprofitava desprès de classe a la biblioteca per mirar-se llibres de Borneo i també documentals i programes i a l’hora de sopar explicava coses que havia après. La única cosa que vapreocupar a la Clàudia va ser com en Martí es va enfadar quan li va explicar que també a la selva hi havien persones que vivien de caça animals i talar boscos, els furtius.

Capítol 5

En Martí arriba a casa esverat com sempre i anar a buscar la seva mare per dir-li que havia decidit fer un treball social sobre Borneo. De seguida va notar que a la Clàudia li passava alguna cosa. Estava seria ipoc parladora. La Clàudia tenia els seus motius, aquell matí al diari havia llegit una notícia que no li havia agradar gens i que potser faria canviar els seus plans...


Capítol 6

Al següent dia en Martí va descobrir el motiu pel que la seva mare havia esta tant entranya la nit abans... a les notícies van dir que hi havia guerra a Borneo, i que havien aparegut una desena de persones amb elscaps tallats a la zona del Kalimantan, precisament on vivia la seva tieta, la Rosa. La Clàudia va intentar els següents dies parlar amb la seva germana però va ser impossible. Mentre les notícies que arribaven cada cop eren més dolentes.

Capítol 7

Per fi arriba una carta de Borneo. La Rosa els explica una mica tot el que ha passat, que és tracta d’una guerra d’ètnies a causa de les terres.Els aborígens de Borneo , o daiaks que han viscut durant anys en pau amb malais i xinesos ara es troben envaïts per els madurs habitants d’una petita illa al nord-est de Java on la terra infèrtil els ha fet marxar. El govern ha permès que les noves ètnies els hi prenguessin les terres i els daiaks, empipats han defensat el que és seu. El problema han estat que entre els mateixos daiaks hi hadiferencies i els de l’interior volen la guerra i son els causants de tantes morts. En canvi els del seu poblat volen la pau i arreglar les coses sense violència.
La Rosa els tranquil·litza dient-li que tot marxa bé i que no corre cap perill.

Capítol 8

Per fi ja era fi de curs i en Martí Corria cap a casa amb un sobre molt rebregat que eren les notes i estava molt nerviós , si no ho...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Borneo
  • borneo
  • Selva de borneo
  • verano
  • verano
  • VERANO
  • verano
  • Verano

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS