Una Biblioteca En El Desierto

Páginas: 2 (494 palabras) Publicado: 16 de enero de 2013
SINOPSIS
La dimensió literària de Joan F. Mira va molt més enllà de la seua faceta d’articulista, que és la que motiva el llibre que el lector té ara a les mans. Però la tria del crític Joan JosepIsern d’aquesta cinquantena llarga d’articles de Mira recull reflexions al voltant de temes apassionants que han marcat la seua trajectòria com a escriptor: viatges, nacions, llibres, llengua, elsclàssics, la gent, la memòria i els valencians. Una oportunitat excel·lent per a acostar-se a un autor que s’ha convertit en un referent intel·lectual dels nostres dies. 

Mai vos ha passat que trobeuen un llibre una paraula que no coneixíeu, i a l’endemà mateix la sentiu dir en la boca d’algú? Mai no heu llegit un llibre que esmenta, de passada, un lloc on heu estat recentment, o que coneixeubé, o en el qual fins i tot vos trobeu en el moment precís de la lectura? Són casualitatsque no deixen de sorprendre’m. «Quina parida», direu, però és que enguany me n’estan passant un fum. L’última vaser fa un parell de caps de setmana, que anava jo en el tren Euromed llegint un article deJoan Francesc Mira que parlava, precisament, dels seus viatges en aquest tren (!). Durant el mateixtrajecte, m’assabentí que l’escriptor valencià visqué en un barri del Cap i casal que jo conec molt bé... les casualitats em persegueixen!

Aquesta era una petita excusa per parlar-vos d’un llibre bastantsusceptible de ser llegit al tren, al bus... en qualsevol d’aquests mitjans de transport que hem convertit en llocs de lectura per no morir-nos de l’avorriment davant la visió dels mateixos edificisi voreres de tots els dies, o la conversa insulsa de les senyores del costat. Es tracta, doncs, d’«Una biblioteca en el desert», un recull d’articles de Mira –petits assaigs, curtets curtets– queaquest antropòleg, traductor i escriptor paisà nostre ha publicat al llarg dels anys en diferents mitjans de comunicació. Les seues mini-reflexions abracen tant la Història, la sociolingüística i la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Desiertos
  • Desierto
  • los desiertos
  • desiertos
  • desierto
  • desierto
  • Desierto
  • Desierto

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS