Una Biblioteca En El Dessert

Páginas: 4 (831 palabras) Publicado: 27 de septiembre de 2011
1.- Joan Francesc Mira ha reflexionat en els seus assajos sobre la nostra realitat contemporània. Explica-ho amb exemples del llibre:

Joan Francesc Mira reflexiona en els seus assajos sobre lanostra realitat contemporània, però no es soles nostra, també es la seua. Mira escriu de diferents temes, com per exemple de “Regar un hort” on ens explica el seu amor pel camp i els seus taronjers, atemes on reflectix el pensament de nombroses persones com poden ser qüestions religioses i polítiques de les que parla en assajos com “Català,Valencià” on separa clarament una llengua de l'altra o“Preguntes a Déu” on fa una reflexió de les dudes existencials que alguna vegada ens apareixen a tots. Tot aixó o fa d'una manera clara i concisa, mai utilitzant nombroses figures retòriques com l'ironia.Aquest es mostra un autor senzill que vol donar un punt de vista sincer de temes que l'envolten, que envolten la societat.

El nostre autor nascut a 1939 a València representa els autorscaracterístics de la posguerra espanyola. Sociòleg, antropòleg i escriptor, desenvolupa la seua obra a partir de 1975. És conegut principalment pels seus assajos però també es un bon novel.lista.

El llibres'estructura en set blocs, com hem dit abans tractant tot tipus de temes. Els viatges, la nació, la llengua, els valencians o l'articulació de la memòria són temes que ha anat tractant i que divideix enapartats.

“Viatges,visites”,”Llibres i llengua: el paradis de la literatura”,”Els grecs, els clàssics”,”El país i els veins, la nació”,”Sobre la gent i el món”,”El vel de la memòria” i “València,valencians” son els set apartats en els quals s'estructura el llibre.

Potser el tema que mes es desenvolupa al llibre es el tema al voltant de la llengua i literatura valencianes i catalanes, i queen l'actualitat tant preocupa. Aquest tema Mira el tracta a “Després de la batalla” com a començament d'un descontent, quan al regnat de Felip V es van abolir els furs de València. Però aixó...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • dessert
  • Dessert
  • Dessert Orange
  • less dessert
  • bibliotecas
  • Biblioteca
  • Bibliotecas
  • Bibliotecas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS