una imatge no val més que mil paraules

Páginas: 2 (277 palabras) Publicado: 9 de diciembre de 2013
“una imatge no val més que mil paraules”
La famosa dita “una imatge val més que mil paraules” ens ha acompanyat en el transcurs de les nostres vides. Unaidea complexa pot ser transmesa amb una sola imatge, una imatge que ens descol·loca i queda gravada a les nostres ments. Podríem pensar que aquesta és una citarecent, doncs bé, si cerquem els seus orígens, ens remuntem a la Xina antiga. És difícil imaginar que una frase tan usada avui en dia pugui procedir d’unperíode tan llunyà.
Possiblement “una imatge val més que mil paraules” sigui una de les oracions mes dites i o escrites d’aquests últims temps, sobretot si tenimen comte el bombardeig publicitari que sobre estimula els nostres sentits, i ens fa dubtar si una imatge val tant.
Podríem dir que una imatge NO val més quemil paraules? La resposta es ben senzilla, tot depèn de la imatge, d’allò que vol transmetre. Per poder valer més de mil paraules ha de ser una imatgeimpactant. Que ens transmeti algun missatge.
Una imatge pot transmetre unes emocions que no sempre podem descriure. Un clar exemple seria una fotografia mundialmentconeguda, feta pel National geogràfic, de Sharbat Gula, la qual té una mirada penetrant, aquella mirada, és impossible de definir amb paraules.
D’altrebanda les paraules generen frases, oracions, teories, històries, ensenyança, sovint son el llenguatge de l’anima. La llengua, ja sigui el català, o bé siguil’espanyol, és allò que ens enriqueix, que permet comunicar-nos, allò que ens representa, per tant no sempre val més que una sola imatge.

M Bardají
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Una Imatge No Val Més Que Mil Paraules
  • una imatge no val mes que mil paraules
  • Una Imatge No Val Mes Que Mil Paraules
  • Una imatge no val mes que mil paraules
  • Una imatge no val mes que mil paraules
  • Una imatge no val més que mil paraules
  • Ressenya: Una Imatge No Val Més Que Mil Paraules
  • UNA IMATGE NO VAL MÉS QUE MIL PARAULES (TUSON)

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS