Una Obra D'Art

Páginas: 2 (308 palabras) Publicado: 18 de noviembre de 2012
Filosofia
Una obra d’art
La novena simfonia de Ludwig Van Beethoven
Ludwig Van Beethoven fou un compositor, director, d’orquestra i pianista alemany. Va néixer a Bonn el 16de Desembre de 1770 en el si d’una família humil. I va morir a Viena el 26 de Març del 1827. Va ser el primer músic que va aconseguir independitzar-se i viure dels encàrrecs queli feien, sense haver d’estar al servei de cap príncep o aristòcrata. Ell va aconseguir triomfar i guanyar-se el respecte i el reconeixement de la societat de la època en laque vivia: la contemporània. Durant la seva trajectòria musical es diferencien tres etapes. Tot i que durant la tercera etapa la sordesa no li permetia sentir les seves pròpiescomposicions, va ser quan van tenir lloc les obres més personals i innovadores i una d’elles; la novena simfonia, que es la que jo he triat com a obra d’art.
La novena simfoniaes una obra d’art ja que com hem dit abans es una expressió privilegiada de coneixements i de vivències no assequibles a un altre tipus de sabers i ha estat creada per mitjàd’una intuïció creadora que en aquest cas es reflecteix a través de la sordesa de Beethoven ja que sense sentir la seva sentir la seva composició va ser capaç de crear aquestamagnifica composició musical. On la realitat es transfigura, es a dir, Beethoven a l’últim moviment d’aquesta simfonia vol expressar els seus propòsits de fraternitat universal: esuna crida per la llibertat que no tenien en la època contemporània. I no hem d’oblidar que aquesta peça musical es expressada sense límits espai-temporals. Aquesta composicióens anticipa a lo que serà el romanticisme.
L’últim moviment d’aquesta obra es un símbol de llibertat i l’adaptació feta per Karabajan l’any 1972 es l’himne de la Unió Europea.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • D'art
  • Pautes Per Analitzar Una Obra D'Art
  • fitxes d'art
  • Direcció D'Art
  • Comentari D'Art: Es Primers Freds
  • Comentari D'Art: La Pietat
  • Comentari D'Art: Escola D'Atenes
  • Comentari D'Art: El Jurament Del Horacis

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS