UNIÓ EUROPEA, ESPAI SHENGEN PRESUPOST UE...

Páginas: 3 (543 palabras) Publicado: 27 de octubre de 2013
Qui integra el Consell Europeu? De què s'encarrega aquesta institució?
Qui integra el Consell de la Unió Europea (o Consell de Ministres? De què s'encarrega aquesta institució?
Qui integra i quinafunció té el Parlament Europeu?
Quines funcions té la Comissió Europea?
Qui forma el Tribunal de Justícia? Què garanteix aquest Tribunal?

CONSELL EUROPEU
El Consell Europeu està format pelscaps d’Estat o de Govern dels estats membres, acompanyats dels seus respectius ministres d’Afers Exteriors. És el màxim organisme polític de la UE que s’encarrega de definir les orientacions generalsd’actuació i desenvolupament.
CONSELL DE MINISTRES
El Consell de Ministres està format per representants dels estats que integren la UE. Generalment, es reuneixen els ministres d’Afers Exteriorsdels diversos països membres. Quan l’afer que s’ha de tractar ho requereix, hi assisteixen altres ministres, com els d’Educació, Sanitat... En el Consell de Ministres es prenen les decisions mésimportants i es coordinen les actuacions dels diversos estats de la UE. Les decisions es prenen per unanimitat o per majoria. El nombre de vots de cada Estat depèn de la quantitat de població del país.PARLAMENT EUROPEU
És elegit per sorteig universal. Cada Estat elegeix els seus eurodiputats , és a dir, els seus representants al Parlament Europeu. Aquests s’organitzen en grups polítics segons elspartits que representen. El Parlament exerceix, és adir, pot fer i reformar lleis i aprovar els pressupostos de la UE. S’organitzen comissions per treballar temes concrets i controla el Consell deMinistre i la Comissió Europea.
COMISSIÓ EUROPEA
Fa la funció executiva, garanteix el compliment de les normatives europees, proposa els textos de lleis que es presenten al Parlament i al Consell deMinistres, controla el compliment dels acords i tractats i elabora els pressupostos per al Parlament i la Comissió Europea.
TRIBUNAL DE JUSTÍCIA
Fa la funció judicial, garanteix el respecte, la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Unió europea
  • La Uni Europea
  • El proces de creació de la Unió Europea
  • El IVA En La Uni N Europea
  • tratados de la unio europea con mexico
  • TLC
  • Historia De La Unió Europea
  • LA UNIA N EUROPEA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS