Unida didàctica educacion fisica

Páginas: 11 (2747 palabras) Publicado: 13 de junio de 2013



ÍNDEX



INTRODUCCIÓ
L'Educació Física es considera com a àrea obligatòria a l’educació primària. S'ha constituït com a disciplina fonamental per a l'educació i formació integral de l'ésser humà, especialment si és implementada en edat primerenca, ja que possibilita en els infants desenvolupar destreses motores, cognitives i afectives essencials per al seu desenvolupament.

Através de l'Educació Física, els nens/es expressen la seva espontaneïtat, fomenten la seva creativitat i sobretot permet que coneguin, respectin i es valorin a si mateixos i als altres. Per això, és indispensable la varietat i vivència de les diferents activitats tant en el joc, lúdica, recreació i esport per implementar-les contínuament, sigui en classe o mitjançant projectes lúdic-pedagògics.

Engeneral, les institucions educatives desconeixen la importància que l'Educació Física representa per a la bàsica primària, perquè ella, com altres disciplines del coneixement, a través del moviment, contribueixen també amb el procés de formació integral de l'ésser humà per a benefici personal, social i conservació de la seva pròpia cultura. Si l'Educació Física s'estructura com a procés pedagògic ipermanent es poden cimentar bases sòlides que li permetran la integració i socialització que garanteixin continuïtat per al desenvolupament i especialització esportiva en la seva vida futura.

Per finalitzar l’assignatura d’Educació Física a Primària ens han proposat realitzar la creació d’una unitat didàctica. Aquesta consisteix en la programació d’una seqüenciació d’activitats relacionades ambl’Educació Física i la relació amb altres tres àrees diferents.

En la proposta d’aquestes activitats el que es pretén és reflectir el treball, tant teòric com pràctic, que s’ha portat a terme durant tot el semestre en la matèria d’Educació Física a Primària.

JUSTIFICACIÓ

1.1. Justificació i descripció de la Unitat Didàctica.

Aquesta Unitat Didàctica es desenvolupa a través de vuitsessions de treball dins dels blocs de continguts, proposats pel Currículum Oficial.

Està orientada als alumnes del 2º Cicle d'Educació Primària, segon nivell, encara que per les seves característiques metodològiques i d'aplicació pot ser posada en pràctica per altres cicles amb les convenients rectificacions i adaptacions.

La unitat està basada, principalment, en activitats i tasques ambmòbils, ja que creiem que dóna sortida a les característiques del nen o la nena en aquest cicle, això és: 

L'adaptació del moviment a diferents circumstàncies i condicions.
L'assimilació de nous esquemes motors.
El desenvolupament global de les capacitats físiques i habilitats motrius bàsiques.
El progrés en la seva relació amb els altres a través del joc.

A més, hem cregut veure en lapilota, l'utensili eficaç per cridar l'atenció del nen o la nena sobre les activitats a realitzar, per ser un mòbil cridaner per a ells i de fàcil adquisició per als centres d'ensenyament, al no requerir-se de característiques especials. 

Quant a la seva temporalització, es posarà en pràctica en el segon trimestre del curs, mes de Març.




1.2. Característiques del centre i dels alumnes(Context) 
A l’hora de planificar aquesta Unitat Didàctica hem tingut en compte que estigui dissenyada per desenvolupar-la en centres complets, amb almenys dos grups per nivell, tot i que sempre es pot adaptar a grups més reduïts, o més complexos.

Per poder realitzar la Unitat Didàctica, és important que els centres comptin amb un gimnàs o sala de treball i material convencional en bon nombre, aixícom els recursos materials més usuals: instal·lacions esportives, biblioteca, aules d'informàtica, etc. 

Quant a l'estatus social de l'alumnat, en tractar-se de col·legis públics, ens trobem amb una àmplia varietat, que va des de les classes mitjanes altes fins a l'escolarització d'immigrants o minories ètniques, passant per alumnes amb necessitats educatives especials, per tant hem de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Unidad Didactica Educacion Fisica
  • Unidad Didactica De Educacion Fisica
  • Unidad didactica educacion fisica
  • UNIDAD DIDACTICA EDUCACION FISICA
  • Unidad didáctica Educación Física E.S.O Unir
  • unidad didactica educacion fisica
  • unidad didactica educacion fisica
  • Unidad didactica educación física

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS