Unidad didáctica on vivim

Páginas: 5 (1218 palabras) Publicado: 3 de abril de 2014
GRUP CLASSE DURADA PERÍODE CURS ESCOLAR MESTRE/A
3er (cicle mitjà) 7 hores aprox. 2n trimestre 2009-2010
ÀREES TÍTOL I JUSTIFICACIÓ DE LA UNITAT
Llengua catalana i literatura
Coneixement del medi natural, social i cultural On vivim? Aproximació a l’alumnat de les característiques del paisatge, del clima, d’organització de la població i de localització espacial més importants deCatalunya.

OBJECTIUS D’APRENENTATGE COMPETÈNCIES BÀSIQUES CRITERIS D’AVALUACIÓ
Conèixer la classificació del relleu de Catalunya en alta muntanya, plana i costa i saber-ne les seves característiques principals.
Comunicativa lingüística i audiovisual, artística i cultural, tractament de la informació i competència digital, aprendre a aprendre, coneixement i interacció amb el món físic. 1

Redactari respondre correctament a preguntes relacionades amb el relleu de Catalunya: relleu d’alta muntanya, de plana o de costa.


Identificar els diferents tipus de localitats catalanes: llogaret, poble, vila i ciutat i saber-ne les seves característiques principals. Comunicativa lingüística i audiovisual, artística i cultural, competència digital, aprendre a aprendre, coneixement i interacció ambel món físic. 2 Descriure alguns trets demogràfics i econòmics propis dels diferents tipus de localitats estudiats: llogaret, poble, vila i ciutat.
Localitzar en un mapa polític de Catalunya el nostre municipi, Sant Feliu de Llobregat, entre altres ciutats.
Comunicativa lingüística i audiovisual, artística i cultural, aprendre a aprendre, coneixement i interacció amb el món físic. 3Identificar Sant Feliu i altres indrets de Catalunya en un mapa polític.
Conèixer les característiques del relleu, climàtiques i de població de Sant Feliu de Llobregat.
Comunicativa lingüística i audiovisual, artística i cultural, aprendre a aprendre, autonomia i iniciativa personal, competència digital. 4 Respondre adequadament a preguntes sobre les característiques més rellevants del nostre municipirelacionades amb el relleu, la població i el clima.
Utilitzar de manera responsable les TIC per elaborar un treball d’investigació sobre: l’alta muntanya, la plana o la costa (relleu), els diferents climes de Catalunya o la diversitat de localitats. Comunicativa lingüística i audiovisual, artística i cultural, aprendre a aprendre, autonomia i iniciativa personal, competència digital,competència social i ciutadana. 5 Exposar i elaborar un mural sobre el treball realitzat en grup relacionat amb el relleu, els diferents climes o la diversitat de localitats de Catalunya.
CONTINGUTS
1. LLENGUA CATALANA
1.1 Dimensió comunicativa
1.1.1 Escoltar i comprendre
-Identificació i comprensió dels missatges orals que s’han rebut d’altres persones (mestra o companys/es), sobre aspectes de relleu,de població o de clima de Catalunya.
-Interès, respecte i audició reflexiva davant les intervencions dels altres relacionades amb la tipologia del relleu, de població o de clima de Catalunya.
1.1.2 Parlar i conversar
- Participació en les activitats orals conjuntes, sobre el relleu de Catalunya o l’estudi de les principals característiques de Sant Feliu de Llobregat, amb el grup classe totrespectant les normes que regeixen la interacció oral.
- Ús d’un llenguatge no discriminatori en relació a les opinions dels altres companys/es sobre el nostre municipi, Sant Feliu de Llobregat.
- Exposició de les informacions més importants trobades durant la realització del treball en grup relacionat amb el relleu, la població o el clima de Catalunya.
1.1.3 Llegir i comprendre
- Utilitzaciód’estratègies afavoridores del procés de comprensió lectora abans, durant i després de la lectura la temàtica de la qual gira entorn al relleu, el clima o la població catalans.
- Contestació de preguntes sobre els continguts treballats a classe (característiques dels paisatges, climes i/o d’organització de la població).
- Interès pels textos informatius sobre el relleu, la població i el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • 60 Minuts: El Món On Vivim
  • Unidad didactica
  • Unidad Didáctica
  • Unidad Didactica
  • UNIDAD DIDÁCTICA
  • Unidad didáctica
  • Unidad didactica
  • Unidad Didáctica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS