Unidad didáctica

Páginas: 25 (6097 palabras) Publicado: 21 de noviembre de 2010
UNA BONA

ALIMENTACIÓ

Índex

Introducció i contextualització Pàg. 3

Objectius Pàg. 4

Continguts Pàg. 7

Metodologia Pàg. 8

Temporalització Pàg. 10

Activitats Pàg. 11

Avaluació Pàg. 23

Conclusions Pàg. 26

Bibliografia i webgrafia Pàg. 27

Annexes Pàg. 28Introducció i contextualització

Donat que actualment està augmentant l’obesitat infantil i que pensem que és un tema que pot començar a tractar-se, entre altres llocs, des de les escoles, hem elaborat una unitat didàctica on treballarem aspectes que ajuden a prevenir-la, com la bona alimentació, l’esport, la importància de beure aigua, etc. Com que es tracta d’un tema molt ampli, a partird’aquest podrem aprofitar per a treballar aspectes relacionats com poden ser la higiene (rentar el menjar, rentar-se les dents i les mans, menjar amb coberts, etc.), la diversitat cultural (menjars del món), els oficis (cuiner, agricultor, venedor, granger, etc.), la moneda (en la compra dels aliments, pagar i tornar el canvi), els hàbits (fer cinc dinars, la migdiada, etc.)...

Aquesta unitat estàpensada per a ser treballada dins d’un aula d’educació infantil, més concretament, dins d’un aula de xiquets i xiquetes de cinc anys. Tot i que, en un principi, està pensada per a una classe amb un nivell evolutiu i cognitiu normal d’acord amb allò estipulat, tracta un tema que podria adaptar-se a qualsevol nivell i que, de fet, ha de ser treballat en tots els nivells de l’educació (tant infantilcom primària o secundària); és per això que no hi hauria gaires problemes a l’hora d’adaptar aquesta unitat a un xiquet amb necessitats educatives especials, a un xiquet més avançat que la resta o a classes anteriors o posteriors a la de cinc anys.

Ja que, com sabem, un tema no pot eixir del no res (i menys dins d’un aula d’educació infantil), hem fet la suposició que el pare o mare d’algundels nostres alumnes és metge o nutricionista i ve a classe a explicar què fa en el seu treball i, segons els seus coneixements, què s’ha de fer per a viure sa. Encara que el tema podria eixir també al veure alguna noticia d’algun xiquet amb obesitat (recentment han aparegut diverses als medis de comunicació) i comentar-ho a classe, parlar de per què té el físic que té, de si és sa o no, etc. Icomençar així a tractar el tema de la bona alimentació elaborant una llista de tot allò que els agradaria saber al voltant; llista que servirà a la mestra per a donar un ordre a les activitats i fer més èmfasi o menys en allò que consideri oportú. L’objectiu és que la unitat sigui resultat d’un treball conjunt i que els alumnes la puguin sentir com seva, que puguin aportar idees, noticies, menjarstípics, etc., de manera que s’involucrin més i l’aprenentatge que obtinguin sigui més significatiu.

Objectius:

Generals:

L’educació infantil desenvoluparà en els xiquets i xiquetes les capacitats que els permeten:

a) Conèixer el seu propi cos i el dels altres, les seues possibilitats d’acció i aprendre a respectar les diferències.

b) Observar i explorar el seuentorn familiar, natural i social.

c) Adquirir progressivament autonomia en les seues activitats habituals.

d) Desenvolupar les seues capacitats afectives.

e) Relacionar-se amb els demés i adquirir progressivament pautes elementals de convivència i relació social, així com exercitar-se en la resolució pacífica de conflictes.

f) Desenvolupar habilitatscomunicatives en diferents llenguatges i formes d’expressió.

g) Iniciar-se en les habilitats logicomatemàtiques, en la lectoescriptura i en el moviment, el gest i el ritme.

De l´àrea

El coneixement de si mateix i l’autonomia personal:

a) Conèixer el propi cos i les seues possibilitats d’acció, adquirint de manera progressiva una precisió més...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Unidad Didáctica
  • Unidad Didactica
  • UNIDAD DIDÁCTICA
  • Unidad didactica
  • Unidad didactica
  • Unidad didáctica
  • Unidad didactica
  • Unidad didactica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS