Unidades Convivenciales

Páginas: 7 (1666 palabras) Publicado: 30 de noviembre de 2012
Unitats convivencials: La resposta a les necessitats que tots tenim d’allotjament i recolzament personal.

Unitats convivencials: La resposta a les necessitats que tots tenim d’allotjament i recolzament personal.

Paraules clau:
Cartera de serveis socials /Serveis Socials/Estat/Família/Drets Humans Necessitats Humanes/Necessitats Socials/Necessitats Bàsiques/Serveis SocialsEspecífics/ Situació de risc/Unitat de Convivència/Situació de vulnerabilitat.

ABSTRACT:
El següent article tracta sobre la realitat que envolta a les unitats convivencials, des de la seva creació fins avui dia. Ens endinsarem dins de les diverses funcions d’una unitat convivencial i de com aquestes donen resposta a les necessitats originades per les persones.

Memòria:
Amb aquest articleintentarem donar resposta a si les unitats de convivència són la resposta a les necessitats que tot esser humà té d’allotjament i recolzament. Per poder donar resposta a aquesta qüestió, aprofundirem dins del terme unitats convivencials i del seu significat, així com de les seves funcions i si aquestes estan destinades a cobrir les necessitats de les persones. Per tant si volem conèixer siaquestes unitats cobreixen les necessitats de les persones, haurem de conèixer també quines són aquestes necessitats.
Al llarg dels anys molts autors han realitzats diversos estudis per tal de clarificar quines són les necessitats humanes, encara que no tots donaven com a necessitats les mateixes que els altres, sempre hi havien alguns punts que compartien. I són exactament aquestes necessitats quecompartien, les que L’Estat per mitja de la Constitució del 1978 i a través de la legislació que està vigent, les encarregades d’intentar apaivagar les necessitats de persones que es troben en una situació de risc o siguin potencialment vulnerables. Les necessitats esmentades es troben definides en l’article 3 de la cartera de serveis socials del nostre municipi. Aquestes necessites són lesbàsiques i les socials, juntament amb algunes que es troben esmentades en obres d’autors molt importants en aquest àmbit, com poden ser Maslow i Max-Neef. En les seves obres trobem que les necessitats bàsiques fan referència a garantir la subsistència en quant a alimentació, aigua, a tenir una vivenda digne, atenció sanitària, a tenir una situació econòmica estable i segura i a garantir la seguretatfísica. Paral·lelament, ens trobem amb les necessitats socials, que són les necessitats de conservar les relacions primàries que proporcionen un reconeixement i una seguretat a la persona , deixant-la formar part de la societat i participant en ella.
Ara un cop exposades les diferents necessitats que tot individu té, argumentarem com i de quina manera són satisfetes aquestes necessitats per elsmembres de la societat, i si les unitats convivencials aconsegueixen donar-les resposta.
Ara donarem una definició del que realment és una unitat convivencial i les diferents tipologies que podem trobar a la societat actual.
“Una unitat de convivència és un conjunt de persones amb unes característiques comuns tendents a crear una harmonia, afavorint especialment a la tolerància i els intercanvisrecíprocs entre les persones que la constitueixen. Les persones que formen aquestes unitats o grups comparteixen residència en un lloc material i espacial tangible i estable i són per tant, fàcilment identificables” Sorribas. (2004) pg.7
Segons Sorribas existeixen dos tipologies d’unitats de convivència, que es poden definir per la relació que hi ha entre els diferents individus que la composen iconviuen en elles. Per tant ,tenim per un costat les unitats convivencials, on la persona ha format la seva llar d’una manera autònoma i per una altre banda , tenim les unitats convivencials que són depenents de la societat.
En el primer grup esmentat anteriorment, trobem el concepte d’unitat convivencial, que esta formada per una família. Durant l’evolució de la nostre societat també ha...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Unidades Convivenciales Para Personas Dependientes.
  • La convivencialidad
  • Uniones convivenciales
  • Uniones convivenciales
  • Unidades
  • Unidades
  • unidades
  • Unidades

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS