UNIFORMES MILITARS

Páginas: 6 (1466 palabras) Publicado: 5 de mayo de 2015
3.UNIFORMES MILITARS
Els uniformes militars de cada país es podien distingir per diversos detalls que els caracteritzaven. Les diferents indumentàries es diferenciaven no només per ser d’un país o bàndol determinat, sinó també per la seva especialitat i jerarquia. Vegem-ne alguns exemples a continuació.

3.1 BÀNDOL ALIAT
3.1.1 FRANÇA
França va ser un dels països amb una evolució molt importanten el disseny dels seus uniformes militars. Durant la Primera Guerra Mundial, l’exèrcit francès va cometre un error de grans dimensions, enaltir el seu nacionalisme utilitzant uniformes blaus i vermells; fet que els hi va provocar grans quantitats de baixes per la manca de camuflatge. Seguidament cap al 1915, s’hi va introduir l’uniforme gris blavós. I per últim, França, va actualitzar el seuuniforme oficial canviant-lo a un uniforme de color caqui, en línia amb les altres nacions.




Uerra











3.1.2 GRAN BRETANYA
Els uniformes britànics van resultar ser els més moderns i a la vegada intel·ligents de la Primera Guerra Mundial, ja que d’entrada van ser de color caqui i això els permetia desaparèixer entre la vegetació. Aquest model de vestimenta va continuar tambédurant tota l’etapa de la Segona Guerra Mundial, però de manera perfeccionada; aplicant elements com el casc metàl·lic (anomenat “Brodie”) , els vestits de tipus esquiador de color blanc o els abrics “Tropal”, uns abrics folrats de miraguano (un producte semblant al cotó amb el que s’emplenen els coixins), utilitzats sobretot al gèlid hivern de 1940 a França, on les temperatures eren extremadamentbaixes. Els uniformes britànics, acostumaven a ser tots de la gama dels verds, i tenien l’avantatge de ser molt versàtils, és a dir, adaptar-se completament a la situació i a l’entorn en el que es trobava el militar.






3.1.3 ESTATS UNITS
Els nord-americans van entrar a formar part de la Primera Guerra Mundial amb una indumentària de color verd militar, molt semblant al britànic. Eratotalment antiquat ja que s’havia utilitzat en guerres anteriors. Però, cap al 1943, l’exèrcit nord-americà va començar a rebre uniformes millors que els seus propis aliats. Alguns detalls propis d’aquesta nació són: el color típic dels seus uniformes, el verd brunenc; i la incorporació dels orificis superiors en els cascos de les tripulacions dels carros de combat, que els hi permetia als tripulantsuna ventilació millor que els feia més agradable el calorós interior dels tancs. Les actualitzacions del vestuari americà va ser molt important ja que, els arranjaments i adaptacions que es van fer en els uniformes, es van anar perfeccionant durant 17 anys, deixant així enrere peces com les botes amb sivella, que cap al 1929 es consideraven una antigalla.







3.1.4 URSS
L’exèrcit de la UnióSoviètica en la Primera Guerra Mundial, va utilitzar uniformes de color marró. Una característica pròpia d’aquesta nació, va ser l’ús de la “Pilotka”, un barret de color beige pàl·lid que ocupava el lloc del casc metàl·lic. Aquest accessori va estar present també durant la Segona Guerra Mundial, a diferència dels uniformes, els quals van evolucionar canviant la gama de colors (des del beige al verdoliva o el blau fosc). Una altra característica típica d’aquests vestits, van ser la seva capacitat d’adaptar-se tant als climes gèlids com als climes calorosos, propi de l’estepa russa on la temperatura als estius és de 50ºC i als hiverns de -60ºC.






3.2 POTÈNCIES DE L’EIX
3.2.1 JAPÓ
L’Imperi Japonès, va ser un dels països que va evolucionar de manera intel·ligent, en l’àmbit de lavestimenta. Si remuntem cap al segle XlX, on Japó estava enfrontada amb Xina, veurem que els seus uniformes eren totalment diferents als de la Segona Guerra Mundial. En la primera guerra xino-japonesa, Japó utilitzava vestits amb colors vistosos com el blau i el vermell, amb detalls en daurat com cordes o botons que ornamentaven l’uniforme, i amb armes bastant antiquades. Això canvia cap a la Segona...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tàctiques Militars
  • Uniformados
  • Uniforme
  • Uniforme
  • Uniformidad
  • Uniforme
  • Uniformes
  • Uniformista

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS