unihoquei

Páginas: 4 (777 palabras) Publicado: 2 de febrero de 2014
L’ UNIHOQUEI
L’ unihoquei és un esport d'equip, practicat en pista coberta a tot el món. L'objectiu del joc és ficar una pilota plàstica en la porteria contrària usant un bastó lleuger. Tots dosequips tenen cinc jugadors i un porter a la pista. Les regles són bastant semblants a les de l'hoquei sobre gel, encara que amb algunes diferències evidents. És un joc ràpid, i és popular com un esportcompetitiu així com per mantenir la forma física. No hi ha cap mena de violència en aquest esport.

Origen
Té els seus orígens als EUA durant la segona meitat del segle XX. Va sorgir com unapràctica derivada de l'hoquei gel.
Ràpidament aquest esport es va difondre per tot el país celebrant el 1962 a Michigan el primer campionat.

Regles
Mesures del camp i útils de joc El unihoquei es jugaen un espai rectangular de dos tipus de dimensions: Menors de 16 anys : El terreny és de 24 metres de llarg per 15 d'ample. L'àrea de la porteria és de 3 metres d'ample per 4 metres de llarg Majors de16 anys: El terreny és de 40 metres de llarg per 20 d'ample. L'àrea de la porteria és de 4 metres d'ample per 5 metres de llarg El terreny, pla, està tot ell envoltat per una vorada de mig metred'alçada amb el qual es pot jugar. Dins del terreny hi ha dues porteries, situades a cada extrem del camp, les mesures són 210 cm d'ample, 188 cm d'alçària i 65 cm de profunditat.
Els estics són de plàsticdur, resistent, i el pal no sobrepassa els 1,23 cm i té menys de 100cm ysu diàmetre és de 6,6 cm. Té un pes de 480 gr. Tots els jugadors tenen excepte el porter.
La bola ha de ser rodona, buida,blanca, de plàstic, amb 26 forats, un diàmetre de 8.9 cm. i un pes de 55 grams. La pilota moderna es diu bolaqueso
Equips i desenvolupament del joc
Es juga amb 5 jugadors de camp i un porter en cadaequip. Els jugadors de camp jugaran amb estic i el porter sense. El porter no podrà sortir de la zona de gol però pot tocar la bola amb qualsevol part del cos. S'inicia el partit tocant la bola al...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Unihoquei 4x4

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS