Unitat Didàctica Educació Física

Páginas: 26 (6301 palabras) Publicado: 10 de noviembre de 2012
Programació Unitat Didàctica |
JOCS D’ARREU DEL MÓN |
|
EDUCACIÓ FÍSICA UNIVERSITAT DE VALÈNCIA |
|
MIREIA LLORENÇ PASQUAL |
30/05/2012 |
|

UNITAT DIDÀCTICA D’EDUCACIÓ FÍSICA: JOCS D’ARREU DEL MÓN
1. INTRODUCCIÓ
* ÀREA/MATERIA: Educació Física
* CURS: 2on curs de Primària
* JUSTIFICACIÓ: La present unitat didàctica està dirigida als i les alumnes del 1er cicled’Educació Primària, i en concret al 2on curs. Està basada en un recull de jocs d’arreu del món i es composa de sis sessions. D’aquesta manera cada sessió s’ocuparà d’un continent i la sexta, i última, ho farà dels jocs tradicionals del País Valencià.
És evident que l’escola s’està convertint en un lloc on nombroses nacions conflueixen, degut a la diversitat de gent que emigra cap a les nostresterres, ja siga per motius laborals o familiars. La qüestió que ens ocupa, és fer d’aquesta multiculturalitat, una riquesa per aprendre i aquest és l’objectiu de la unitat didàctica: fer a partir de l’Educació Física un espai d’integració i coneixement per obrir portes cap a altres cultures i crear-ne un punt d’encontre on reunir-les.
El joc, per si mateix, constitueix una extraordinària einaper al desenvolupament d’una sèrie de capacitats en els alumnes, permetent-los adquirir d’una forma motivadora elements motrius, capacitats afectives, cognitives, socials, etc. Si a més, se li afegeix el qualificatiu de populars o tradicionals de cada cultura i autòctons de diversos llocs i zones, es converteix en un element de primera ordre en l’educació dels alumnes i en una base realmentimportant per adquirir tot tipus de coneixements i actituds.
En aquesta línia d’actituds i de qualificatius populars i autòctons, la UD plantejada, pretén desenvolupar, en el camp de la interculturalitat, una sèrie compromisos i valors. A través de jocs de les diverses cultures és extraordinàriament senzill donar-les a conèixer i se’ls dóna l’oportunitat als alumnes d’apreciar les diferències entreunes i altres gents, i a la vegada, i el que és més important, les similituds que existeixen entre tots els xiquets (en el nostre cas) ja que el joc es pot considerar com un element universal.
* CONTEXTUALITZACIÓ:
L’escola on es desenvoluparà la present unitat didàctica s’anomena CEIP Cavite – Isla de Hierro. Aquest centre educatiu està situat a València i, concretament, al barri de laMalvarrosa, un barri prou conflictiu perquè hi resideixen bastant persones de diferents cultures i ètnies. A més, és un dels barris de València on més esta concentrat el tràfic de drogues i, per tant, els toxicòmans. És una escola democràtica, científica i arrelada al medi, compensadora de les diferències socials i econòmiques i impulsora de la coeducació (educació per a la igualtat per raons de sexe),i de la integració, entesa aquesta en el seu sentit més ample, ja siga aquest de minories socioculturals, de discapacitats físics i psíquics, etc. En aquest centre hi ha dos grups per cada curs, l’A (línea en valencià) i el B (línea en castellà), per infantil el mateix. Pel que fa als docents, trobe que hi haurà al voltant de 35 o 40 persones, contant també amb els logopedes, pedagogs iespecialistes. L’equip directiu està format pel director, la cap d’estudis i la secretaria. El nombre total d’alumnes d’aquest col·legi és d’uns 450 xiquets i xiquetes.
* NORMATIVA VIGENT:
* ORDE 45/2011, de 8 de juny, de la Conselleria d’Educació,
per la qual es regula l’estructura de les programacions
didàctiques en l’ensenyança bàsica.
* DECRET 111/2007, de 20 de juliol , del Consell,pel qual s’establix el currículum de l’Educació Primària a la Comunitat Valenciana.
* REIAL DECRET 1513/2006, de 7 de desembre pel qual s’establixen les ensenyances mínimes de l’Educació primària.
* ORDE de 13 de desembre de 2007, de la Conselleria d’Educació, sobre avaluació en educació primària.
* ORDE de 28 d’agost de 2007, de la Conselleria d’Educació, per la qual es regula...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • UNITAT DIDÀCTICA EDUCACIÓ EMOCIONAL
  • Unitat Didàctica
  • Unitat didàctica educació Musical i Plàstica adaptada a l'alumnat d'educació primària.
  • Unitat De Programacio Cm Educació Física
  • Unitat De Programació Educació Infantil
  • Unitat Didàctica Emocions
  • unitat didactica valencia
  • Unitat Didàctica De La Tardor

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS