Unitat Didactica: Les Dents

Páginas: 15 (3728 palabras) Publicado: 20 de enero de 2013
UNITAT DIDÀCTICA:

LES DENTS

UNITAT DIDÀCTICA: LES DENTS

INDEX
1. JUSTIFICACIÓ
2. CONTEXT D’AULA
3. ACTIVITATS
4. OBJECTIUS I CONTINGUTS
5. METODOLOGIA
6. AVALUACIÓ
7. BIBLIOGRAFIA












JUSTIFICACIÓ:
Hem triat “Les Dents” per desenvolupar la Unitat Didàctica perquè sabem que és un tema que motiva molt als infants d’aquesta edat ja que és l’etapa en que comencena viure la caiguda de les seves dents i el creixement de les noves.
Aquest procés de caiguda de dents socialment ve acompanyat de tot un envoltall de tradició que s’ha anat transmetent de pares a fills i que ajuda a mantenir certa màgia al seu voltant : el Ratoncito Pérez que ve per les nits i deixa un regalet a sota el coixí de l’infant.
També hem escollit aquest tema perquè matemàticamentes poden treballar bastants continguts i de manera molt propera a l’infant. Per les seves característiques es pot treballar molt bé dins l’escola transversalment, els continguts del qual adquireixen sentit des de la complementarietat amb la resta de continguts i les propostes didàctiques s’han d’interpretar des de la globalitat de l’acció i dels aprenentatges.
Per tant, entenem que conjuntament ales activitats que aquí presentem treballarem altres per a l’aprenentatge de: coneixement del cos, higiene i cura personal, canvis en el cos relacionats amb el pas del temps i altres.
Donat que el treball és per l’assignatura de matemàtiques ens hem centrat només en plantejar les activitats d’aquesta unitat didàctica que per les seves característiques es centren més en l’aprenentatge deconceptes matemàtics.
Pensem que la participació activa de l’alumnat i l’expressió contínua de les seves idees i interessos sobre el tema ha d’orientar el desenvolupament de les activitats. Només així implicarem als infants en el seu propi aprenentatge, portant a terme una contínua interacció i regulació que ajudi tothom, sigui quin sigui el seu punt de partida, a construir coneixement.
Tot i queaquesta unitat està pensada per a nens i nenes de P-5 , considerem que és adaptable a altres nivells propers donat que és una unitat de programació oberta i que en cap moment hem considerat que s’hagin de portar a terme totes les activitats ni que s’hagin de seguir amb el mateix ordre en que estan presentades., poden variar sempre que es segueixi el cicle d’aprenentatge.

Exploració d’idees prèviesIntroducció de nous continguts
Estructuració de coneixements
Activitats d’aplicació



CONTEXT D’AULA
Aquest projecte de “Les dents” es durà a terme a l’Escola Infantil Sant Climent que cobreix tota l’etapa d’educació infantil i que, malgrat pertànyer a dues administracions diferents segueix una mateixa i única línia pedagògica.
Aquesta manera de treballar proporciona experiències riques iàmplies i garanteix la continuïtat en tota l’etapa. El fet de tenir uns companys iguals en situació i diferents en edat és una característica fonamental i que marca la diferència.
El projecte que desenvolupem s’ubica a una aula de EI 5 de quinze alumnes. Donada la complexitat dels continguts de les activitats que exposem, aquest no és un tipus de projecte que es realitzi de manera conjunta,oferint la possibilitat de participació als més petits. Podríem dir que es tracta d’un projecte d’aula. No obstant això, la feina realitzada per aquests alumnes de EI5 estarà sempre oberta als altres grups. Això vol dir, per exemple, que els alumnes de EI2 poden visitar l’aula de EI5 i aquests amb l’ajuda de la mestra, poden explicar en que consisteix el projecte de “les dents”.


ACTIVITATS
Acontinuació exposem les diferents activitats que composen aquesta Unitat Didàctica.
Com hem exposat al context d’aula, aquesta sèrie d’activitats estan pensades per un grup d’aula de EI 5, que és quan ja comencen a caure les dents a alguns infants. Les activitats estan pensades per dur-les a la pràctica a partir del moment en que li caigui una dent a algun alumne de l’aula. A partir d’aquesta...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Unitat Didàctica
  • Unitat Didàctica Emocions
  • unitat didactica valencia
  • Unitat Didàctica De La Tardor
  • Unitat Didactica El Mercat
  • Unitat didàctica suma portant
  • Unitat didàctica: ens alimentem
  • Unitat Didàctica Música Primer

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS