Unitat Didàctica El Circ

Páginas: 32 (7950 palabras) Publicado: 19 de septiembre de 2011
MINI-UNITAT DIDÀCTICA
EL CIRC
[pic]

INTRODUCCIÓ
Amb aquesta unitat didàctica el que volem és desenvolupar al màxim les nostres destreses i habilitats, per conèixer bé com és el nostre cos, millorar el control i la coordinació d’aquest, fer-lo més àgil i així sentir-nos millor amb nosaltres mateixos. Treballant aquesta unitat, intentarem sentir-nos com els vertaders malabaristes,equilibristes i ballarins que treballen al circ.
Aquesta unitat va dirigida al segon cicle de Primària, a les classes de tercer i quart, nins que es troben a l’edat dels 9-10 anys. S’ha tirat aquesta edat perquè els nins ja comencen a tenir una millor percepció del seu esquema corporal, la qual cosa permet que el controlin millor, i alhora estan a un edat propera a començar a sofrir canvisamb els quals molts cops es perd gran part de la capacitat d’equilibri, flexibilitat...per això aquesta és una bona edat per agilitzar tant com es pugui el cos dels nins i nines.
Aquesta feina també ens ajuda a que els alumnes coneguin una mica més les seves pròpies possibilitats i limitacions, s’acceptin a ells mateixos i alhora acceptin i respectin les característiques individuals de laresta de companys. Per això, a més de tenir en compte les habilitats que adquireixin els nin i nines, també es tendra en compte que col·laborin entre ells, s’ajudin i es respectin.
Amb tot aquest seguit de coses, treballem i ens apropem una mica més a les finalitats i objectius de l’àrea d’Educació Física a primària, i també a secundaria.

OBJECTIUS:
El principal objectius de l’àread’Educació Física en general és que els alumnes adquireixin un hàbits de salut perdurables, que siguin persones sanes i respectuoses amb els altres i amb el seu entorn cultural i físic i que coneguin el benefici de la pràctica d’activitat física sobre la seva salut i així entendre l’activitat física com a mitjà per el desenvolupament de les qualitats i habilitats motrius mitjançant els jocs i esportsi les diferents formes d’expressió corporal.
Tenint en compte l’objectiu principal de l’Educació Física en aquesta unitat didàctica treballarem els següents objectius:

▪ Prendre consciència de la mobilitat corporals, independitzant els segments de l’eix corporal, utilitzant les seves capacitats físiques bàsiques i el seu coneixement de l’estructura i coneixement del cos, prenentconsciència de l’esquema corporal propi i de la pròpia situació motriu en l’espai i en el temps en relació amb les altres persones, amb els objectes i en medis diversos.

En acabar aquesta unitat didàctica els alumnes seran capaços de:
▪ Reconèixer les diferents parts del cos i manejar-les amb independència, seguretat i coordinació.
▪ Ser conscients del lloc on es mouen i ambrelació a que ho fan, i saber com actuar en cada situació, utilitzant les diferents parts del seu cos, i els diferents recursos dels quals disposen per resoldre els problemes i obstacles que s’interposen al seu camí.
- Utilitzar les destreses i habilitats bàsiques corresponents a l’acció motriu, fent incidència en els desplaçaments i en el maneig d’objectes, per a la resolució de problemesmotors.
▪ Coordinar els seus moviments amb el maneig d’objectes o amb els moviments d’altres persones realitzant una activitat comuna.
▪ Ser més àgil i tenir una capacitat de moviment més ample.

CONTINGUTS
Per aconseguir els objectius que en hem marcat en aquesta unitat didàctica, treballarem els següents continguts:

➢ A nivell conceptual:
- Esquemesmotors bàsics i adaptats: del moviment genèric a les habilitats coordinatives coma moviment organitzat.
▪ Ser capaç de reconèixer les diferents parts del cos (mà, canell, colze, genoll, taló, punta...) i les diferents mobilitats d’aquests.
▪ Saber anomenar, les diferents activitats que s’han dut a terme i reconèixer els diferents materials que s’han utilitzat i com s’ha fet....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Unitat Didàctica
  • Unitat Didàctica Emocions
  • unitat didactica valencia
  • Unitat Didàctica De La Tardor
  • Unitat Didactica El Mercat
  • Unitat didàctica suma portant
  • Unitat didàctica: ens alimentem
  • Unitat Didàctica Música Primer

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS