unitat equips informatics sergi

Páginas: 9 (2151 palabras) Publicado: 21 de mayo de 2015



1. EQUIPS INFORMÀTICS
Un equip informàtic és una màquina capaç d’inserir al seu sistema un conjunt de dades, operar-hi en funció d’unes instruccions emmagatzemades i retornar els resultats d’aquestes operacions.
Qualsevol equip informàtic consta de dues parts diferenciades: el software i el hardware.

1.1. Elements software
Software és el conjunt de programes que permet treballar ambl’ordinador. El software és la part lògica de l’equip, la que no es pot tocar, són els programes que estan instal·lats a l’ordinador i que permeten gestionar el sistema informàtic.
Entre tot i el software destaca el sistema operatiu que és el software que gestiona la interacció de tots els components d’un sistema informàtic, tant de les aplicacions com del hardware, i permet que l’usuari es comuniqui ambl’equip sense preocupar-se dels que internament succeeixi al hardware de l’ordinador.
Entre els sistemes operatius més utilitzats destaquen Windows Vista, Windows 7, Unix, Linux, Ubuntu, Mac, LinEX, etc.

1.2. Elements hardware
Hardware és el conjunt de components o elements físics de l’ordinador: CPU (unitat central de procés), discs durs, memòria RAM, placa base, perifèrics, etc. Quan parlem dehardware ens referim a la part física d’un ordinador, el que es pot tocar d’un sistema informàtic.
Alguns dels components d’uns ordinadors són fonamentals per al funcionament de la màquina:
Placa base. És la part de l’equip on es connecten tota la resta de components, com la memòria RAM, el processador, la targeta de vídeo, targeta de xarxa, etc.
Processador. També anomenat unitat central de procés(CPU) s’encarrega de detectar l’estat dels components físics de l’ordinador.
Memòria RAM. És la memòria que l’ordinador usa per emmagatzemar dades i instruccions temporalment mentre s’estan utilitzant. Aquesta memòria és volàtil, quan s’apaga l’ordinador desapareix el contingut.
Disc durs. Són els dispositius d’emmagatzematge de dades, software i sistema operatiu.
Els busos. Són els cables pelsquals circulen els senyals entre els elements de la CPU.
Targeta d’expansió. Són els elements hardware que es connecten a la placa base per afegir funcions a l’ordinador: targeta de xarxa, de vídeo, etc.

A més, s’utilitzen diferents perifèrics que fan possible l’entrada i sortida de dades d’un equip informàtic. Aquests elements es poden dividir en:
Perifèrics d’entrada. Són els que tenen la capacitatd’introduir informació a l’ordinador. Destaquen el teclat, el ratolí, el lector de codi de barres, l’escàner òptic...
Perifèrics de sortida. Mostren la informació de sortida de les operacions realitzades a l’ordinador. Són el monitor, els altaveus, la impressora, etc.
Perifèrics d’entrada/sortida. Son capaços tant d’introduir informació al sistema com de recuperar-la. Per exemple, una memòriaextraïble, un disquet, les pantalles tàctils...
Perifèrics de comunicació. Connecten l’ordinador amb els d’altres usuaris i el món exterior. Son el hub, el switch i el router.

2 PORTS DE COMUNICACIÓ
La unitat central de procés (CPU), el que habitualment anomenem ordinador, no pot treballar si no és conjuntament amb els dispositius perifèrics. Per a la comunicació amb l’exterior de la CPU, els equipsinformàtics utilitzen ports.
Un port de comunicació és una sortida que té l’equip informàtic i que permet intercanviar dades amb un dispositiu hardware.
La majoria de ports USB i sortides, són a la part del darrere de l’ordinador, però també trobem ports USB i sortides d’àudio a la part del davant.
1 Ports PS/2
Serveix per connectar el teclat i el ratolí a l’equip informàtic. Aquest connectorssón idèntics i es diferencien pel seu color: el port del ratolí és verd i el del teclat es lila. Actualment, s’estan substituint pels ports USB.

2 Port sèrie universal – USB
És el més estès actualment per a la connexió de perifèrics a l’ordinador (teclats, ratolins, impressores, escàners, càmeres, dispositius d’emmagatzematge, etc.). Entre els principals avantatges destaquen la velocitat de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • informatics
  • Equipsa
  • Informatics
  • Informatics
  • Sergio
  • sergio
  • SERGIO
  • Sergio

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS