Unitats depenents

Páginas: 33 (8044 palabras) Publicado: 11 de marzo de 2014
INTRODUCCIÓ

Les “ unitats dependents son llocs arquitectònicament ubicades fora del recinte dels centres penitenciaris , preferentment vivendes ordinàries del entorn comunitari sense cap signe de distinció externa relativa a la seva dedicació “ , segons queden definides en l’article del reglament penitenciari.
L’objectiu del meu treball és poder demostrar si les unitats dependents sonrentables a l’administració i en segon terme a la nostra societat.
M’agradaria poder demostrar perquè uns centres que funcionen correctament ,amb resultats positius i que es poden considerar veritables centres de reinserció social amb resultats positius no tenen més atenció a nivell administrativament i més difusió social.
Perquè he triat aquest tema? Dons perquè un dia vaig llegir un article en undiari que parlava sobre la reinserció dels presos , si era rentable a la administració , quina opinió tenia la gent al respecte i em va agradar el tema. Vaig parlar amb el meus companys i, me’n vaig adonar que la gent jove no tenint ni idea de que existeixi tota una sèrie de persones i que la administració per la seva part destina recursos , diners i tot un entramat de gent perquè s`estableixindinàmiques de treball per poder reinsertar a les persones que han delinquit, però que ,poden ser reconduïdes i adaptar-se a viure una vida quotidiana i que si ho aconseguien no només deixen de ser un perill a la societat i de ser una despesa per tots , sinó que contribuirà amb el seu treball i es convertirien en contribuents i això no solsament comporta un ingrés sinó que a més deixa de ser unadespesa.
I per on començar a fer el treball ? Evidentment, el meu primer pensament va ser internet, tot i que no hi ha gaire documentació o si més no ,no esta a l’abast de tothom Vaig poder contactar amb una persona que treballa pels serveis penitenciaris de la Generalitat i vaig tenir una primera trobada en la qual ,en va situar en aquest mon tant complicat i desconegut . En va proporcionar elnostre reglament penitenciari per tal de poder familiaritzar-me amb ell i amb el seu funcionament i organització , com estava classificat, quin tipus de reclusos hi ha , quin tipus de persones són les triades per poder viure en aquest tipus de règim, etc,.. puc dir ,que era tanta la seva passió per la seva feina que en van agafar ganes de continuar treballant i saber més del tema i va ser la sevaxerrada la que en va donar l’idea del meu guio , es a dir, si ella que esta relacionada amb el tema ,va pensar que el millor era començar per conèixer el nostre penitenciari ,vaig aprofitar-me i el vaig fer servir d’ orientació com a guia o índex del meu treball.
També he intentat aquet estiu involucrar-me personalment en fer una feina de voluntariat i vaig sol·licitar fer uns curs de voluntari decentres penitenciaris però no vaig poder aconseguir la incorporació ; primer ,perquè la edat que volen per ser voluntari es de més 20 anys i segon, per què, aquest any no hi ha partida pressupostària de la administració per atendre aquest curs , o sigui que en aquest aspecte no he tingut sort. Però això no m`ha importat per continuar amb la meva tasca e intentar buscar altres vies . Ara esticesperant poder aconseguir el permís per apropar-me a una unitat dependent i conèixer algú que hi visqui allí i poder entrevistar-lo i també alguna persona que treballi directament amb ells per tenir totes dues vessants .
El meu treball esta configurat segons la següent estructura :
Primerament he parlat de les persones que hi arriben a aquestes unitats , la seva part més psicològica , comqueda la seva vida afectada i com s’ enfronta a aquesta nova situació social .
Desprès he configurat un esquema a trets generals del nostre règim penitenciari , per saber més de aquestes persones en relació a la seva pena administrativament parlant ,com per exemple, que és el tercer grau i el règim obert .
A continuació he cercat el tema a estudi, que son les unitats dependents , com funcionen,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Unitats De Convivencia
  • VOCABULARI UNITATS DE RELLEU Juanjo
  • L'energia i les seves unitats
  • unitats estrategiques de la caixa
  • ACTIVITATS G NERE PER UNITATS
  • exercici seminari 8 UNITATS 2015
  • UNITATS DE CONVIVENCIA
  • unitats del Sistema Internacional

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS