Univers

Páginas: 6 (1390 palabras) Publicado: 13 de diciembre de 2010
Filosofia

La filosofia estudia l'univers, però ¿ Què és l'univers? Tot el que tenim més proper i el que suposem que esta més enllà. Nesecitem pensar o creure que més enllà del que vem segueix estant ahí. La definició de Filosofia no és precisa, perque nosaltres tenim informació limitada, la resta necessitem creure que esta ahí, però pot estar-ho o no, " El que no vegem és el fundament del quevegem". La taula no seria possible sense un univers que la suporte. El que tenim pareix suficient, (formes, colors, sorolls...) però en realitat les coses que tenim davant, més properes, son sols una part d'alguna cosa incompleta, però com em dit avanç, nosaltres contem amb el que no vegem.
La filosofia no deixa pregunta en blanc, hi ha teories filosòfiques des de fa 26 segles. La filosofia estainevitablement lligada a l'esser humà. L'ordre de l'univers sempre a sigut i és un repte de l'esser humà. La filosofia suposa una resposta als grans interrogants.
A la prehistòria l'home es feia preguntes, però no existia la filosofia. Antigament contestaven a les grans preguntes filosòfiques mitjançant els mites, que eren les primeres narracions fantàstiques (amb les que responien a lespreguntes filosòfiques). Cada cultura te els seus propis mites, contes per explicar allò que encara no arribaven a comprendre ( quan plovia era gracies als Deus...)
Una actitud filosòfica consisteix en fer-se preguntes interrogants filosòfiques. Podriem dir, que un metge te clar el que estudia, mentre que un filòsof s'enfronta a preguntes de temes masa diversos. Sempre s'han creat teoriesfilosòfiques, però també altres que poden millorar o modificar les anteriors, inclòs fins actualment, ja que els filòsofs no troben una única resposta, perque mai acaben d'estar uns d'acord amb els altres. Un filòsof és exeptic per naturalesa. Exeptic: significa que te dubtes. Els filòsofs ens ajuden a plantejar-nos coses que no son fàcils d'explicar. ( A fer plantejaments de preguntes filosòfiques).

Elsímbol de la filosofia és el Musol, perque als dos, el filòsof i el Musol estan sempre atents i es fixen en tot el que els envolta. Per a estudiar filosofia em de tindre o adoptar una actitud de pensar.
Com em dit al principi, l'univers és el que vegem, i el que no vegem però suposem que esta ahí. Necessitem suposar que el que em vist anteriorment segueix estant ahí perque sinó la resta no tendriasentit per a nosaltres. Hi ha vegades que el que vegem és insuficient, perque els òrgans sensorials ens poden enganyar( com als trucs de màgia o l'efecte del llapis que es dobla amb un ràpid moviment).
Si una cosa esta ahí és perque hi ha un univers que la suporta, si descobrírem que més enllà del que vem no hi ha res, ens trobaríem desconcertats, perque trobaríem en falta el que em vist ahíanteriorment. Les coses que tenim davant son sols un tros, un fragment que necessita tot el demés. ¿Perque ens resultaria desconcertant descobrir que fora del lloc on estem no hi ha res? Tot el que tenim davant, tot el que vegem és tan sols una petita part de l'univers. Per això diem que tot el que tenim al nostre abast es limitat, sempre vivim dins d'un fragment de l'univers. Llimit temporal: estemlimitats de principi a final ( naixes - mors) a més no pots estar en dos llocs al mateix tems o en dos tems diferents, simplement estas ací i ara.
La filosofia te dos usos, el vulgar i el científic, de vegades es refereix a coses semblants. Al vulgar hi ha moltes aptituds diferents per a agafar-se a una mateixa situació, perque no hi ha dos persones que tenen una idèntica opinió per a unmateix fet.
" Agafar-se les coses amb filosofia" és agafar les coses amb la teua pròpia aptitud, (exemple de suspendre 6 assignatures) cadascun te la seua pròpia forma de veure les coses, i això no vol dir que açò siga sempre cert. És la manera personal o peculiar d'agafar-se les coses o d'enfrontar les dificultats.
l'Ús vulgar de la filosofia amaga un sentit més profund, més complexe. Si el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Universidad
  • Universidad
  • Universidad
  • Universidad
  • LA UNIVERSA
  • Universidad
  • universo
  • universidad

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS