Universiatrio

Páginas: 3 (627 palabras) Publicado: 16 de noviembre de 2012
Podem identificar tres etapes diferenciades en la obra de Le Corbusier. Una primera etapa de formació on Le Corbusier adquireix coneixements i experimenta amb les seves primeres obres.
Una segonaetapa que aniria des de 1922-1944 aproximadament on el mestre assenta les bases del seu vocabulari, enuncia els cinc punts de l'arquitectura moderna i realitza grans projectes com la Villa Saboya oMaison Citrohan.
Una tercera etapa que aniria des de 1945-1965 on Le Corbusier canvia el seu discurs purista de plans blancs i ascètics que l'havia caracteritzat fins al moment, per adoptar una modalitatcaracteritzada per la introducció de textures rugoses i fortes que li donen materialitat al volum.
El formigó "laissez brut" esdevé el gran protagonista de la seva arquitectura, i alhora liconfereix el seu nom a la tendència ("brut", de "béton brut").
Aquest gir cap al brutalisme sera la característica principal de les obres de Le Corbusier a partir dels anys 50. En són un exemple la Unité deMarsella, els monuments de Chandigarh a l'India, el convent de la Tourette i la capella de Ronchamp.

2.El convent de La Tourette:
El convent de La Tourette de Le Corbusier es un encàrrec deldirector de l'orde dels Dominics de Lió, Reverend Couturier. El convent està situat a Eveux-sur-l'Abresele a uns quants quilòmetres a l'oest de Lió. El pare Couturier, va duur a terme un paper importantja que va assegurar l'encàrrec a Le Corbusier i li va explicar les costums de la vida monàstica, encara que l'arquitecte no necessitava estímuls per aquest tema donat el seu gran interes per la Cartujade Ema de l'any 1911.
L'arquitecte no només tenia renom, sinó que portava un estil de vida rigorosa, abnegada i senzilla el qual va trobar ressò en l'estricta disciplina dels frares d'aquesta ordre.En conseqüència, Le Corbusier va crear un edifici de bellesa austera. La duresa i la 'brutalitat' del disseny revelen una empatia amb la vida dels monjos.L'edifici no té la lleugeresa i la etèria...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • universiatrio
  • Universiatrio
  • universiatrio iso9008

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS