Universo

Páginas: 6 (1436 palabras) Publicado: 14 de enero de 2012
-Estrelles: masses de gasos, principalment d’hidrogen i heli. Produeixen energia en el seu interior, la qual és transportada a la seva superfície i irradiada des d'allà a l'espai, en totes les direccions.

-Forats negres: cossos amb un camp gravitatori tan gran que no n'escapa ni la llum.

-Galàxies: acumulacions enormes d'estrelles, gasos i pols. A l'Univers hi ha milions. Per exemple:Galàxia del “Molinete” Galàxia de l’Ull Negre Galàxia
d’Andròmeda

-I la nostra galàxia és la Via Làctia on trobem el Sistema Solar.
Està format per una única estrella que es diu Sol, que dóna nom a aquest Sistema.

El Sol és una enorme bolad'hidrogen i heli, amb mínimes proporcions d'altres components. El seu diàmetre és 109 vegades més gran que la Terra, i 333 mil vegades més massiu. 

El Sol té una atmosfera molt extensa, cridada Corona Solar, fàcilment visibles durant eclipsis totals de Sol. Presenta també dolls d'energia, cridades protuberàncies solars, d'un color vermellós. 

El Sol produeix molta energia i partícules que esdispersen pel sistema Solar, denominat “vent solar”. Aquesta energia ajuda a generar les cues dels estels i produeix, quan xoca amb el camp magnètic i l'atmosfera alta de la Terra les aurores polars. 

-El Sistema Solar també està format per vuit planetes que orbiten al voltant de l'estrella, aquests són: Mercuri, Venus, la Terra, Mart, Júpiter, Saturn, Urà iNeptú, més un conjunt d'altres cossos menors: planetes nans (Plutó, Eris, Makemake, Haumea i Ceres).

-Planetes del Sistema Solar:
* Mercuri: és el planeta més proper al Sol. És un planeta petit, no gaire més gran que la nostra Lluna, i com està tan proper al Sol, no és fàcil d'observar. A Mercuri necessita 88 dies per orbitar al Sol.

En canvi, triga 59 dies en rotar sobre si mateix (el seu dia) que és exactament les 2/3 parts del seuany. Aquesta lentitud més la proximitat a la nostra estrella fa que tingui nits molt fredes i dies molt calents. No posseeix atmosfera, excepte una “prestada” pel Sol.  Aquest li bombardeja contínuament amb àtoms d'heli, que són presos pel planeta. No posseeix satèl·lits. En el seu moviment al voltant del Sol presenta fases similars a les de la Lluna. 

* Venus: Venus és el segon planeta desdel Sol. Com es troba un 72% més a prop que nosaltres del Sol, li arriba el doble d'energia. Addicionalment, la seva atmosfera té grans proporcions de Diòxid de Carboni. No té satèl·lits. Tant nord-americans com russos han enviat naus, però és difícil que sobrevisquin molt temps en superfície, ja que a més de la temperatura, té una pressió atmosfèrica 90 vegades superior a la nostra) i esprodueixen pluges d'àcid sulfúric.
* La Terra: és el nostre planeta i l’únic habitat. És el més gran dels planetes rocosos i això fa que pugui retenir sobre la superfície una capa de gasos, l’atmosfera, que dispersa la llum i absorbeix calor. De dia evita que la Terra s’escalfi massa i, de nit, que es refredi. Set de cada deu parts de la superfícies terrestre són cobertes d’aigua. Els mars i oceanstambé ajuden a regular la temperatura. Als pols, que reben poca energia solar, l’aigua es gela i forma els casquets polars.
La Terra té un satèl·lit natural, la Lluna. La Lluna té un quart del diàmetre de la Terra. L'atracció gravitatòria entre la Terra i la Lluna causa les marees a la Terra. Degut a l'acceleració de les marees, la Lluna s'allunya a raó de 38 mm per any. La Lluna vista des de laTerra, té la mateixa grandària angular que el Sol (el Sol és 400 vegades més gran, però està 400 vegades més lluny que la Lluna), això permet que hi haja eclipsis de sol totals.

* Mart: És el quart planeta del sol es veu vermellós al cel, i sens dubte per això l'hi va associar amb el déu de la guerra. Mart Té la meitat de la grandària de la Terra, sent amb prou feines prou gran com...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Universidad
  • Universidad
  • Universidad
  • Universidad
  • LA UNIVERSA
  • Universidad
  • universo
  • universidad

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS