univertario

Páginas: 2 (403 palabras) Publicado: 11 de febrero de 2015
Energia nuclear
Podem rebre les radioactivitat a la natura, i en uns casos, encara que no sabem, podem tocar l’urani directament, com les parets, les pedres, els terrenys que inclouen moltaradiació, fins i tot, poden arribar 7000 o 8000 cps(xoc per segon). A més, amb la radioactivitat que té podem fer una fotografia.
5 grams d’urani es proporciona la mateixa energia d’una tona de carbó, delsquals subministrar energia elèctrica durant un dia a tota la població barcelonesa.
Les barres de control d’una central nuclear està format a unes 160 columnes amb uns 4 metres d’altura. En la reacciónuclear de fissió es comparteix 2 nuclis més petit que tenen més o menys la mateixa massa de U235, i també forma 3 neutrons més; l’aigua absorbeix un neutró, la barra de control absorbeix una altre,el tercer neutró serveix per continuar la reacció en cadena.
Una central nuclear no pot ser ni serà una bomba atòmica, encara que els uranis estan molt juntes. Perquè estan separades amb unes barreresde les quals que poden evitar la reacció faci un cop; en canvi, les bombes atòmiques estan basat a aquesta condició.
Per mesura, la radiació, farem servir ‘sievert’, si fem una radiografia, rebrem0,00002 sieverts de radiació; rebem 0,025 sieverts de radiació de forma natural a tot l’any; fins aquí podem suportar, no ens afecta res, però, si rebem més d’aquests valors, començarà a aparèixer unssímptomes.

L’era de l’hidrocarbur
La ‘roca mare’ és on s’acumula els materials orgàniques per obtenir el petroli. Una roca de 7kg, es pot emmagatzemar fins a mig litre de petroli, gràcies a unsforats petitíssims.
El petroli també es diu hidrocarbur, perquè està format precisament l’hidrogen i el carboni. Tots els éssers o les vides, està format per petroli. Més d’un 50% de productes estanformat per petroli. Però això no vol dir que el petroli és necessari per fer aquests productes, sempre hi ha una cosa més barata per substituir-lo.
El petroli no s’acabarà, mai s’acaba, perquè...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • protocolo vida univertaria

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS