Uoc Dretconstitucional I

Páginas: 4 (982 palabras) Publicado: 29 de abril de 2012
1. En relació amb certes qüestions processals:

1.1. El Govern de la Comunitat d’Aragó impugna l’Estatut valencià en relació amb la regulació que fa en matèria d’aigües. Quin és l’interès jurídicdel Govern aragonès que legitima la interposició del recurs d’inconstitucionalitat?

L’interès jurídic del Govern aragonès es principalment la defensa de l’àmbit propi d’autonomia, condició de lalegitimació institucional reservada en l’art. 32.2 LOTC de Comunitats Autònomes.
També cal considerar l’interès objectiu de la depuració de l’ordenament, i l’interès institucional en la defensa de lescompetències assumides per la Comunitat Autònoma en diferents matèries com en aquest cas son l’ordenació del territori, l’agricultura i la pesca fluvial.


1.2. Podria el Parlament autonòmic deGalícia haver interposat un recurs contra el nou Estatut valencià? I un parlamentari de la Cambra gallega?

Si el Parlament autonòmic de Galícia considerés que algun dels apartats que fixa el nou EstatutValencià afecta la seva legitimitat a nivell autonòmic o estatal, si podria interposar un recurs d’inconstitucionalitat contra el nou Estatut valencià, ja que el Parlament gallec representa lamajoria de la població d’aquesta comunitat. Per contra, un parlamentari que formés part d’un grup no podria interposar la demanda perquè`no representaria a la majoria del poble gallec.

2. El nou Estatutde la Comunitat Valenciana regula d’una forma més detallada que en l’Estatut derogat totes les qüestions relatives al sistema institucional i als drets dels ciutadans. El Tribunal afirma en la sevaSentència que no pot considerar-se que la regulació d’aquestes qüestions tal i com es recullen en l’Estatut valencià excedeixin el contingut propi d’un Estatut.
Partint de la doctrina del Tribunal,pot considerar-se que l’Estatut de Catalunya s’excedeix en la regulació que fa de les relacions entre la Generalitat i l’Estat?

Baix el meu punt de vita, i a l’espera de la resolució de la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Pac Marketing I
  • Resum I Comenari Text UOC
  • Avaluacio de programes, centres i professors, uoc, modul 1
  • Models d'orientacio i intervencio psicopedagogica, pac 1 uoc
  • Avaluacio de programes, centres i professors, uoc, modul 2
  • Avaluacio de programes, centres i professors, uoc, modul 4
  • PAC 1 Psicologia del Desenvolupament I UOC
  • Mètodes, dissenys i t'ecniques PAC1 UOC

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS