uoiuiuiui

Páginas: 8 (1764 palabras) Publicado: 5 de enero de 2014
TEMA 2 NUESTRO LUGAR EN EL UNIVERSO TIERRA Y CIELOS ¿DOS UNIVERSOS SEPARADOS?


Ens centrarem en l’estudi de els forces gravitatòries es troben camp gravitatori, i veurem també la llei de gravitació universal que la va proposar Newton i que era la culminació de debat que enfrontava les teories geocèntriques amb les heliocèntriques s’admet actualment.


A.1

A banda de estudiar eldiferent moviment de cosos celestes són tant d’utilitat tant per a comunicar com per a estudiar-se, perquè el període de rotació es igual que el de la d’aquells satèl·lits que peguen la volta a la terra, son els geostacionaris.
El moviment dels astres servien com a orientació a la mar, els agricultors perquè al segar la posició dels astres tindran un cultiu diferent, els estudis dels astres permetfer calendaris.


1. Antecedentes: Primeras ideas sobre el universo


A.2

Fonamentalment per a l’agricultura, calendaris....

A.3

Nacions Unides van fer un crida-me’n ‘ tot el món tenim dret a la foscor per la nit’ a causa de la lumínica.
La contaminació lumínica es un problema mundial, i les nacions unides, ja actuen.
Hi ha un catalec Messier, aquest astrònom a classificat 110astres, hi ha d’alguns que s’observen a simple vista i d’altres que necessiten un telescopi.

A.4

Introduir sistemes que permeten a les faroles per tal que el llum que emeten estiga focalitzat cap a baix.
La introducció de sistemes mes eficients d’iluminació per a minimitzar el consum de llum i estalviar llum a la vegada que contaminem menos.

A.5

La primera idea que sorgeix es quela terra esta fixa i els atres son els que giren, idea de sentit comú.
Gir aparent dels objectes celestes sobre les terres.
2. El sistema geocèntric


A.6

El sistema geocèntric esta relacionat amb la religió, influencia de l’església en eixe moment.
Al llenguatge quotidià existeixen expressions que implícitament recolzen el moviment geocèntric com per exemple, el Sol ix per el est.A.7

Fonamentalment el recolzament de l’església catòlica.


3. El modelo heliocéntrico


A.8

Alguns astrònoms digueren que els cosos celestes no són perfectes, ja que tenen craters.
El fet que les dades experimentals no concorden amb el moviment del geocèntric que presentava un moviment el·líptic.
Per tal d’ajustar a les dades, experimentals el moviment geocèntric era mescomplexa.

A.9

Kepler es el que proposa que el gir era élite. Es basa en les ideés de Brahe i Galileo i el telescopi.

Johannes Kepler, astrònom i matemàtic alemany i figura clau en la revolució científica. És conegut, fonamentalment, pel descobriment de les lleis sobre el moviment dels planetes que va plasmar en les seves obres Astronomia Nova i Harmonices Mundi. Va ser ajudant del tambéastrònom Tycho Brahe i matemàtic de la cort de l’emperador. També va proporcionar una de les bases per a la teoria de la gravitació universal elaborada per Isaac Newton.
Durant la seva carrera, Kepler va ser professor de matemàtiques en una escola seminarista a Graz, Àustria, com a assistent de l’astrònom Tycho Brahe, matemàtic de la cort de l’emperador, professor de matemàtiques a Àustria, i unassessor del general Albrecht. També va realitzar un treball fonamental en el camp de l’òptica, camp en el que destacà per haver inventat una versió millorada del telescopi refractor, el telescopi de Kepler, i va ajudar a legitimar els descobriments telescòpics del seu contemporani Galileo Galilei.
Kepler va viure en una època en què no hi havia una distinció clara entre l’astronomia i l’astrologia,però tampoc no hi havia una gran divisió entre l’astronomia (una branca de les matemàtiques) i la física (una branca de la filosofia). Kepler incorporà arguments religiosos i raonaments en els seus treballs, motivats per Déu que havia creat el món d’acord a un pla comprensible que era accessible a través de la llum natural de la raó.

Tycho Brahe (14 de desembre de 1546 - 24 d’octubre de 1601)...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS