Uoooooo

Páginas: 8 (1794 palabras) Publicado: 24 de febrero de 2013
Exercicis p.1

1. Què és la revolució industrial?

És un procés que transforma una societat agrària en una societat industrial, què van fer desaparèixer l’Antic Règim Econòmic i Social i implantar el Capitalisme Industrial.

2. Què vol dir que la revolució industrial és un conjunt de revolucions?

Què hi havia més d’una revolució: La revolució demogràfica, la revolució agrària, larevolució tècnica, la revolució de transports i la revolució comercial.

3. Busca informació sobre els ferrocarrils: el seus orígens, l’aplicació de la màquina de vapor, velocitat, aparició del tren elèctric.

Els ferrocarrils són un mitja de transport terrestre tant e persones com de mercaderies, que va per damunt de carrils. La primera línia de carrils va sorgir al segle VI a.C, era una línia queservia per transportar vaixells. Els ferrocarrils a Europa van aparèixer desprès de l’Edat Mitjana, entorn al 1350.

La primera màquina de vapor va ser patentada al 1769 per James Watt, però les motores eren massa pesades i generaven poca pressió com per utilitzar-la en locomotores. Al 1804 va sorgir la primera locomotora capaç d’arrastrar un tren per Richard Trevithic.

Les primeres proves ambtrens elèctrics es van iniciar al 1838, equipats amb bateries podien arribar als 6,4km/h. El primer tren elèctric va aparèixer al 1883 a Irlanda.



Exercicis p.2

1. En què consisteix la revolució agrària?

Consisteix en el canvi de propietat de la Terra i en profundes innovacions de les tècniques de conreu. Es basa en la concentració de parcel·les de terra abans de conreades com aexplotacions familiars pels camperols i en les innovacions tècniques.

2. Quins van ser els resultats més notables de la revolució agrària?

Van ser un augment de la producció agrària, capaç d’alimentar una població duplicada i una disminució de la població camperola que en el mateix país i en el mateix període passa del 80% al 36% de la població activa.

3. Què són els “enclosures”?

Són lesconcentracions de parcel·les de terra abans de conreades com a explotacions familiars pels camperols, que significaran la desaparició dels petits camperolats.

4. Quines innovacions tècniques va haver a l’agricultura?

Les innovacions tècniques van ser: transformació del guaret en rotació de cultius, utilització d’adobs, introducció de màquines coma la sembradora mecànica, i manipulacionsgenètiques.

5. Busca informació sobre el sistema Norfolk.

És un sistema de la ramaderia que s’utilitzava entre els anys 1730 i 1740 a Anglaterra. Consistia en fer rotacions quadriennals de cereal, llegums, tubercles i farratge. Amb aquest sistema el que s’aconseguia era una major producció agrària i adobs naturals, sense maltractar la terra.

6. Explica com era cercada una vila.

Els granspropietaris enviaven una petició de cercament de terres al Parlament sense dir res als petits propietaris. La petició es discutia al Parlament, el Parlament aprovava els cercaments i ho anunciava a la porta de l’església de la vila. Llavors els tècnics comissionats comprovaven si els camperols tenien els documents legals de les seves propietats i començaven a mesurar les parcel·les. La major part deles terres es repartirien entre els grans propietaris i el camperols, sense documents legals no obtenien res, o tan sols petits terrenys incultes, i es veien obligats a emigrar.



Exercicis p.3

1. Què és el capitalisme?

És un sistema econòmic on la societat industrial en la que els medis de producció pertanyen en propietat privada a un grup de persones, que constitueixen un grup oclasse diferent dels que no els posseeixen.

2. Quines són les dues classes socials principals al capitalisme des de la revolució industrial i liberal ?

Els capitalistes i els assalariats.

3. Explica perquè es donen les crisis cícliques del capitalisme.

Perquè l'oferta augmenta més ràpidament que la demanda i això causa la fallida de les empreses que acumulen massa estocs.
4. En què...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS