Urbanisme Mollet

Páginas: 6 (1271 palabras) Publicado: 16 de febrero de 2014
Intro

El sector objecte de l’anàlisi es situa en una zona molt cèntrica del casc urbà de Mollet, molt a prop de l’ajuntament, i recolzat a una rambla comercial i peatonal que cal potenciar. Suposant un futur soterrament de la via de tren que delimita aquesta zona, quedarà lligada a unes altres zones verdes, que combinades amb les que es proposen en aquest treball poden donar com a resultat untros de ciutat molt ric, tant a nivell de espais, com a d’organització de les activitats i necessitats de la ciutat, i amb diverses tipologies incloent-hi des de les cases de cos fins als blocs plurifamiliars.

Anàlisi

Sense entrar massa en profunditat en els detalls del Poum, apreciem que hi ha un interès molt marcat per controlar la densitat de cada illa limitant el tamany de les vivendesque s’han de construir a fi de que s’arribi a una densitat homogènea, en tot el teixit.
Un altre problema molt acusat que hi ha no només aquí, sinó a la majoria de nuclis urbans consolidats, és el de l’aparcament. Aquest problema és palès en certa mida amb els aparcaments soterrats dels edificis plurifamiliars, que amb una sola entrada poden resoldre una quantitat de places important. Aquestproblema s’agreuja molt si la tipologia edificatòria és la de casa de cos unifamiliar, que si es mou amb amplades de 4 o 5 metres, amb una plaça de aparcament, i la entrada, ja s’ha exhaurit l’amplada de la façana que dona al carrer, i encara faltaria una altra plaça.
La reserva d’espais lliures i d’altres espais dedicats a equipaments, tant privats com públics, juntament amb el petit comerç decarrer, etc. fan que les necessitats dels usuaris puguin ser solventades en un àmbit no massa gran, de forma que no sigui necessari l’ús del vehicle personal. Això és el que succeeix en aquesta zona, on amb un cercle de 10 minuts caminat, es pot cobrir la majoria de necessitats dels ciutadans.
Entrant més en profunditat podem apreciar alguns desajustos en la proposta del Poum:

Veiem que hi ha unprobema amb les alçades, perquè estan combinades alçades de pb+4 amb pb+1. Això donaria con a resultat que quedarien vistes les mitjeres dels edificis més alts. A més, apareix un carrer sense continuitat que acaba en cul de sac.

Hi ha algunes parceles que no arriben als 4.5 m que és el mínim per poder edificar les cases de cos.

En aquesta illa hi ha un espai privat que no es pot construir, il’edifici colindant havia constuit deixant la mitjera com a tal, ja que no es poden fer obertures a una zona de clau 00.

La clau 12 es tria per intentar protegir en certa mida la tipologia de casa de cos. En aquesta illa, però, ja s’han construit moltes edificacions plurifamiliars que fins i tot superen l’açada reguladora actual, fent que es perdi el carácter.

Existeix una parcela que estaregulada segons dos alçades diferents. A més hi ha una diferència d’laçada important entre els edificis de la Rambla i els del carrer Bernat Metge.

Al Passatge de Zorrilla mitjançant un pau, s’intenta crear un espai públic per revitalitzar-lo. El problema es que gran quantitat dels edificis d’aquesta zona superen l’alçada permessa en el pla, cosa que fa que l’espai quedi en situació de pou. Amés, aquests edificis no preveien que haguessin de ser façana d’aquesta plaça, i són el típic darrera dels edificis que donen a la rambla.

Solucions:

S’ha optat per donar un poc més d’importància al passatge d’Aureli Maria Escarrer, fent que continui atravessant la percela d’equipament privat, intentant mantenir la tipologia de cases de cos, però sense que hi hagi incongruències d’alçades.Tal com succeeix al Pau 33, i al Pau 35, a la mateixa rambla un poc més adalt, s’ha triat cambiar la clau de edifici plurifamiliar entre mitgeres(clau 13) amb alçades de pb + 4 per la de volumetria específica ( clau 32) fent un esglaó de pb + 4 a la rambla i pb+2 al passatge. Colocant comerç a la planta baixa, combinat amb el que hi pot haver a les cases de cos de l’illa del davant, i tenint en...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Urbanisme
  • caso molleto
  • New urbanism
  • New urbanism
  • MOLLETO
  • Urbanisme
  • molletes monster plan de negocios
  • LA CIUTAT I L URBANISME

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS