Us De L'Aigua

Páginas: 2 (419 palabras) Publicado: 29 de octubre de 2012
UNA ANÀLISIS CIENTÍFICA L’ús de l’aigua
-Quan fem servir aigua per beure per cuinar o perregar, aquesta aigua no torna als cursos fluvials d’on s¡ha obtingut. En casos es diu que s’ha fet un ús consumptiu de l’aigua ,perquè s’ha produït un consum sense retorn. En canvi, quan s’utilitzaaigua per fregar, per dutxar-se, per produir energia hidroelèctrica com a refrigerant en les indústries,etc., l’aigua torna als cursos fluvials, i per això es diu que se n’ha fet un ús no consumptiu.A) Quan usem aigua per rentar la roba o els plats, estem fent un ús consumptiu o no consumptiu de l’agua?
-Estem fent un ús no consumptiu.
B)L’aigua que s’utilitza en usos no consumptius potresultar contaminada o no. Busca en el text anterior un exemple d’ús no consumptiu que contamini l’aigua i un altre que no la contamini.
Que contamini: dutxa amb sabó.
Que no contamini:l’energia.
C)Lesplantes depuradores que s’instal·len a les ciutats serveixen per netejar l’aigua traient-li els contaminants abans de retornar-la als rius. L’aigua que arriba a aquestes plantes ha tingut un úsconsumptiu o no consumptiu?
-No consumptiu.
D)A tot l’Estat espanyol, s’utilitza de mitjana entre 75 i el 80% de l’aigua d’ús consumptiu per regar.Si un any destinen a usos consumptiu 30.5000hm3 , quantshm3 s’han dedicat al reg i quants a altres usos?
30.500x75/100=22875 30.500x80/100=24400
S’han dedicat al reg entre 22875 i 24400 hm3.S’han dedicat als usos entre 7625 i 6100 hm3.
E)A lesgrans ciutats,aproximadament el 72% de l’aigua d’usos consumptius és per al consum humà i tan sols el 27% es fa servir per altres usos. Compara questes dades amb les de la pregunta anterior i explica ladiferència entre els dos percentatges.
-Perquè hi ha camps i a les ciutats no n’hi ha.
F)A Catalunya s’està començant a fer sevir aigua de mar dessalada. La dessalinització és el procés que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • L'aigua
  • L'aigua
  • problemes de l'aigua
  • Elogi De L'aigua!
  • L'Aigua A La Terra
  • L'aigua a l'univers
  • Cicle de l'aigua
  • Protocolo us

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS