Ussos Socials Del Valencià

Páginas: 2 (430 palabras) Publicado: 26 de octubre de 2015
Ussos socials del valencià

Al any 1983 es va aprobar la llei d’us i d’enseyament del valencià que promulgue: “Els dos idiomes oficials de la Comunitat Autònoma són el valencià i el castellà.Tothom té dret a conéixer-los i a usar-los” i al any 1998 es va crear L'Acadèmia Valenciana de la Llengua, va quedar reconeguda com l'únic organisme competent en la regulació del valencià. No obstant,estem en un moment a on el nivel del valencià tant oral com escrit es molt baix.

Un estudi revela que un 53% dels valencians declaren que parlen bé català y no més un 25% declara que l’escriucorrectament. Ara bé, perqué es dona aquesta situació. Una de les raons és per culpa del sistema educatiu a la comunitat valenciana. Amb la llei d’ús i d’ensenyament del valencià imposada es quedaba dividida(des del punt de vista lingüístic) en dues zones la comunitat valenciana, una zona amb predomini del castellà i altra a on dominava el valencià. Aquesta situació fa que tota la normativa reguladora enmateria d’enseyament estiguera afectada i bona part de l’alumnat de les zones castellanoparlants no hagen aprés el valencià. Altra dels raons d’aquesta situació es la incapacitat per part delsintitucions per normalitzar el valencià.
D’altra banda, els mitjans de comunicació valencians tant escrits, orals i audiovisuals no han pogut asumir la funció del procés de normalització del valencià sobre lacommunitat valenciana. Ja siga pel desinterés polític o per la poca ajuda dels empreses en el camp dels mitjans de comunicación. Ara el valencià, està poc present en els mitjans de comunicació i tépocs seguidors, però fidels aquests mitjans. Hui están emetent pocs canals de televisió, com per exemple TV Mediterráneo, pero no es un medi públic.

En conclusió, tenim a nostre voltant una situaciómolt difícil ja que necesitem normalitzar més l’ús del valencià. Ja no tan sols tenim que centrar-nos molt en l’ámbit de l’educació, sino, anar més lluny i fer una política lingüística per a l’ús ple...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Socials
  • socials
  • SOCIALS
  • socials
  • SOCIALS
  • SOCIALS
  • Socials
  • socials

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS