uuuuuuuuuuuuuuuuuu

Páginas: 7 (1519 palabras) Publicado: 18 de noviembre de 2013
Irlanda o també coneguda com a república d'Irlanda és un país que esta dintre de la Unió Europea. La seva capital es Dublín que esta situada a l'est de l'illa. Consta de 4,589 milions de persones i el idioma que parlen és l'irlandès i també l’anglès.
El sistema educatiu irlandès comprèn tres etapes: primària, secundària i educació superior. La primària consta de vuit anys i lasecundària de sis, repartits en tres cicles: junior (3 anys), transició (1 any) i sènior (2 anys). En completar el primer cicle, els estudiants reben el Junior Certificate, amb el qual acaba l'educació obligatòria i que els permet prosseguir amb estudis tècnics o vocacionals. Per aspirar a entrar una universitat o college, és necessari acabar el cicle sènior i aprovar els exàmens per obtenirel Leaving Certificate.













LLEI D'EDUCACIÓ
Constitució D'Irlanda (1 de juliol de 1937)
Article 42
1. L'Estat reconeix que la família és l'educador primari i natural del nen i es compromet a respectar el dret i deure ineludible dels pares d'assumir, en la mesura dels seus mitjans, l'educació religiosa i moral, intel·lectual, física i social dels seus fills.
2. Els pares seranlliures d'impartir aquesta educació en les seves llars o en escoles privades o en escoles reconegudes o establertes per l'estat.
3. L'Estat no obliga als pares amb violació de les seves consciències i de la seva legítima preferència a enviar als seus fills a escoles establertes per l'Estat o a un tipus especial d'escoles designada per l'Estat.
4. L'Estat actuarà, no obstant això, com a guardiàdel ben comú i exigirà a la vista de la situació efectiva que els fills rebin cert nivell mínim d'educació moral, intel·lectual i social.
5. L'Estat dispensarà una educació primària gratuïta (free primary education) i s'esforcés a complementar la iniciativa privada i institucional en matèria d'educació i concedir-li una ajuda raonable, i, quan ho exigeixi el bé publico,contribuirà ambinstal·lacions o establiments educatius, amb la deguda consideració, no obstant això, als drets dels pares, especialment en matèria de formació religiosa i moral.
6. En casos excepcionals que els pares no compleixin, per raons físiques o morals, els seus deures amb els seus fills, l'Estat s'esforcés, com a guardià del ben comú, a suplir per mitjans apropiats el lloc dels pares, però sempre amb la degudaconsideració als drets naturals i imprescriptibles del nen.

EDUCACIÓ
Història:
Des de l'edat mitjana, les principals ordres monàstiques europees van escollir a Irlanda com un dels seus principals centres per al recolliment i l'estudi, construint monestirs de llarg a llarg de tot el país. La seva peculiar situació geogràfica, lluny dels centres de conflicte; la seva bellesa paisatgística il'hospitalitat de les seves gents van contribuir notablement a aquesta elecció, sorgint, així, una tradició escolar que ha arribat fins als nostres dies.
Actualitat:
L'educació obligatòria a Irlanda va des dels 6 fins als 16 anys. Tan preescolar com l'últim cicle d'educació secundària són voluntaris.

Preescolar:

L'educació preescolar és una part integral de l'escola primària a la qual s'associa ifunciona dins del marc general del sistema escolar primari. Encara que aquest cicle no és obligatori, la majoria dels nens de quatre i cinc anys, s'inscriuen en les classes infantils de les escoles primàries. Com els nens poden ser inscrits en l'educació
primària als quatre anys, els seus alumnes se situen en una categoria d'edat que en molts altres països es considera part de l'educaciópreescolar (primers 2 graus).
Tipus de llar d’infants:
Centres Montessori.
Centres preescolar.
After school cares
Escoles primàries.
Currículum en les àrees d’educació infantil:
Benestar.
Identitat i Pertinença.
Comunicació.
Exploració i Pensament.
Educació primària:
Al voltant de 450.000 nens assisteixen a col·legis d'educació primària, la qual cosa representa aproximadament un 10% de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Uuuuuuuuuuuuuuuuuu

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS