Vídeo "Trencar El Cicle"

Páginas: 3 (651 palabras) Publicado: 12 de febrero de 2013
Contextos educatius
Seminari B

BLOC A. PERSPECTIVA MACRO DE LA SOCIETAT

Seminari-Pràctica 1. Trencar el cicle

1. Quines causes de mal comportament apareixen al vídeo?


Les causes mésfreqüents venen des de casa: s’ han acostumat a no haver de seguir unes normes estrictes, a aconseguir el que volien fent rebequeries o rondinant.
Els pares no s’ han imposat amb serietat des delprincipi amb els seus fills, no han mostrat una actitud ferma davant de les demandes dels nens, i quan ells han protestat per aconseguir una cosa - com per exemple, que la mare li torni la pilotadesprés de treure-se-la -, els pares han cedit per no escoltar-los, els nens han aconseguit amb els plors el que volien.
Aquesta actitud fa dubtar als petits sobre les normes de comportament, no diferencienel que està bé del que està malament.

2. Analitza els elements del programa: motivacions positives/elogis, restriccions físiques, eleccions. Què pretenen?

Cada vegada que els nens fan algunacosa ben feta els hi donen una penyora, els elogien i els presten especial atenció al moment, (abans només rebien atenció quan feien alguna cosa malament) amb aquest reforç positiu, els adults preteneni el nen aprèn que si es porta bé l’adult li farà cas i estarà pendent d’ ell, també ajuda als nens a motivar-se i que comprenguin millor les normes i els límits, entendre també que si participa enles tasques després serà més divertit i s’ ho passarà millor que no pas desobeint.
L’ objectiu de les restriccions físiques és que el nen, a través de la repetició, aprengui una sèrie de normes, comper exemple: seure a taula amb les mans a sobre la falda. Poc a poc els acostumen a seure amb aquesta posició i ells la van adoptant dia a dia, i finalment la representen sols sense que les educadoresels corregeixin. És una norma més que forma part de la seva vida rutinària.
La qüestió de la elecció (per exemple suc o aigua) ajuda a que el nen sigui conscient de que en aquell moment només pot...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Video
  • Video
  • Los Videos
  • video
  • Video
  • video
  • video
  • Video

OTRAS TAREAS POPULARES

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS