Va de mestres

Páginas: 10 (2329 palabras) Publicado: 5 de abril de 2014

Índex:

1.Introducció.....................................................................................2

2.Anàlisi dels autors...........................................................................3

2.1.Jaume Cela Ollé..........................................................................3
2.2.Juli PalouSangrà.......................................................................4

3.Intencionalitat dels autors i destinataris..........................................5

4.Trets característics de l’estil literari.................................................6

5.Cinc fragments del llibre.................................................................7

6.Valoració crítica i conclusions.........................................................97.Referències bibliogràfiques...........................................................10

















1.Introducció

Amb aquest treball es vol aconseguir aprofundir més en el tema principal de la carrera, l’educació, i a més a més, conèixer als dos autors del llibre, que són en Jaume Cela Ollé i en Juli Palou Sangrà. El llibre és curiós ja que no es una trama sinó que són cartesque els autors adrecen a les persones que volen fer de mestres però també per a mestres amb experiència i a tothom que tingui alguna cosa a veure amb l’educació. Les cartes són recomanacions de com hauria de ser un bon mestres i els trets que l’haurien de caracteritzar.






























2.Anàlisi dels autors

2.1.Jaume Cela Ollé

Jaume Cela i Olléva néixer al barri barcelonès de Sarrià el 14 d'agost de 1949.
Va treballar en una casa d'assegurances i, al divuit anys, va decidir iniciar-se en el món de l'ensenyament. Va treballar cinc anys al Camp de la Bota, a les escoles Castell de les Quatre torres i Manuel de Falla, quan també iniciava els seus estudis de batxillerat. Uns anys més tard, va començar a estudiar magisteri. Formà part de lasegona promoció de mestres de l'Escola de Formació del Professorat de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Acabada la carrera de Magisteri, va demanar de tornar a la Mina, on va estar quatre cursos. Després va treballar a l'escola Torrent d'en Melis, al barri del Guinardó de Barcelona. Més endavant, va deixar la docència directa durant un temps per entrar a formar part de l'equip de RosaSensat.

Al llarg de la seva producció novel·lística, acostumen a haver dedicatòries a la seva dona (la Nuneta) i als seus fills (la Joana, l'Oriol i la Núria). Quan aquests eren petits, van ser els primers destinataris de les seves narracions.
Actualment treballa a l'escola pública de Bellaterra, l'Escoleta, on compagina, des del setembre de 1991, la tasca de direcció del centre amb lesclasses. Li agrada el contacte amb els nois i les noies, i és evident que s'ho passa d'allò més bé llegint i discutint històries amb ells. Li agrada la seva feina, fet que es remarca en la seva manera d'actuar i de reflexionar sobre la seva pràctica diària. El record feliç de la infantesa ha influït positivament en la seva manera de concebre la vida i el model educatiu que defensa. Per exemple, considerafonamental la necessitat de les persones i, per descomptat, dels nens i de les nenes, a tenir el seu propi temps lliure.
En Jaume Cela, tant per la seva feina diària com per la seva producció escrita, és un bon exemple del que ell mateix predica.

Ros. C. i Miàs. J. Jaume Cela. http://www.escriptors.cat/autors/celaj/







2.2.Juli Palou Sangrà

Juli Palou Sangrà és llicenciat enfilosofia i en filologia catalana i doctor en Filosofia i Ciències de l’Educació (2002). Té una llarga experiència com a mestre i com a formador de mestres. Actualment és professor titular del Departament de Didàctica de la Llengua i la Literatura de la Universitat de Barcelona. Professor de diversos màsters i director de tesis doctorals que centren els seus objectius en l’aprenentatge de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • VA DE MESTRES
  • Resumen capítulo "va de mestres"
  • Va de mestres. retos del maestro del s.xxi
  • Va de mestres
  • Va de mestres
  • Va de mestres
  • Va de mestres
  • Va De Mestres

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS