Vacas, Cerdos Y Brujas

Páginas: 5 (1025 palabras) Publicado: 3 de enero de 2013
Esquema treball de lectura de Vacas, cerdos, guerres y brujas:
Primera part : Introducció a la lectura i contextualització
1.- Quin creus que és el significat del títol del llibre?
2.- Classifica els textos pel tema que tracten.

Segona part : Anàlisi de la lectura i comentar el text.
3.- Quina és la tesis general del text?
4.- Quina és la causa de que els hindús no es mengen les vaques?5.- Perquè els jueus i els musulmans no mengen carn de porc segon l’autor?
6.- Quina és l’explicació de la aparició dels messies-guerrers en Palestina al segle I?
7.- Com explica l’autor el fenomen de la bruixeria a l’Europa dels segles XV-XVII?
Tercera part : Reflexió i crítica
8.- Es pareix convincent la posició del autor? Justifica la teva resposta.

Primera part: Introducció a lalectura i contextualització
1- Jo crec que el significat del títol, són els principals temes del llibre que són aparentment irracional com les costums dels musulmans i els jueus de no menjar porc, el motiu dels hindús que adoren les vaques, com interpretar la bel·licositat entre altres cultures y les bruixes a l’edat mitjana i el que fa Harris és donar explicacions a aquest diferents estils de vida.2- Capítol 2: La madre vaca: El primer capítol tracta de l'adoració que els hindús tenen sobre les vaques. Això és per a qualsevol occidental alguna cosa incongruent ja que la fam assota la índia i els indis refusen consumir carn de vaca.
Capítol 3: Porcofilia y porcofobia: Alguns pobles i religions avorreixen el consum de porc mentre que altres l'estimen.
Capítol 4: El macho salvaje: Es dóna enalgunes tribus primitives la preponderància de l'home sobre la dona, per l'únic motiu que és més necessari per a la guerra, sent en l'única útil ja que en termes econòmics l'home és "improductiu", i aquest supremacismo l'home està sostingut per la guerra freqüentment practicada.
Capítol 5: El Potlach: El potlach és un costum entre alguns pobles d'Alaska consistent en la celebració d'una granfesta que dura diversos dies i en la qual es un jactanciós cap amerindi (el gran home) prepara tots els seus beneficis amb esforç i els convidats consumeixen i l'amfitrió reparteix i de vegades fins i tot crema seus béns per mostrar quan ric és entre la tribu.
Capítol 6: El cargo fantasma: Amb l'arribada d'embarcacions de les civilitzacions industrials a terres indígenes, i l'entrada de productes,costums i religions noves, els natius arriben a formar un culte nou portats per les impressions que els causa aquesta situació i aquestes civilitzacions industrials.
Capítol 7 i 8 : Mesías y El secreto del príncipe de la paz: Les formes successives de messianisme que van sorgir a Palestina, Europa i Melanèsia canalitzar enormes impulsos revolucionaris perquè pretenien una distribució més imparcialde riquesa i poder.
Capítul 9,10 i 11: Escobas y aquelarres, La gran locura de las brujas y El retorno de las brujas: La bruixeria i la caça de bruixes en l'Europa medieval. L'autor explica les causes de la matança indiscriminada i continuada que es va donar en l'època de la caça de bruixes.

Segona part : Anàlisi de la lectura i comentar el text.
3- Aquest llibre és centra a donarexplicacions a diferents estils de vida basant-se en la idea del "Materialisme Històric" de Karl Marx. L'objectiu de l'autor és intentar donar respostes a diferents enigmes culturals que al principi semblen inexplicables i irracionals.
Tots aquests costums van relacionades entre si i aquest llibre el que pretén és donar respostes científiques a totes elles.
4- Les vaques són el símbol de tot el que ésviu, segons Harris, fent una comparació:
"Per als cristians, la Verge és la mare de tots els homes, així per contra, per als hindús la vaca és la" Mare de la Vida ", per això, matar una vaca és atemptar contra el mateix origen de la vida ".
Resulta inútil pensar que les vaques, sent fonts de nutrients molt grans, siguin immenjables per a la població hindú.
5- Aquesta prohibició no s'ha de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • vacas, cerdos, guerras y brujas
  • Vacas, cerdos, guerras y brujas
  • Vacas, cerdos, guerras y brujas
  • Vacas cerdos guerras y brujas
  • Vacas,cerdos, guerras y brujas
  • Vacas cerdos guerras y brujas
  • Vacas cerdos, guerras y brujas
  • Cerdos Vacas Guerras Y Brujas Word

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS