Vacuna publicitària

Páginas: 2 (351 palabras) Publicado: 10 de enero de 2012
Vacuna publicitària
Televisió, ràdio i Internet són els principals transmissors de publicitat; gràcies a aquests canals se’ns transmet la ideologia –normes, valors, símbols i estereotips- de lacultura de masses. Aquesta cultura es caracteritza per ser una cultura afirmativa, atès que busca l’harmonia del que és social i encobreix les contradiccions que es produeixen en la societat.Missatges instintius fàcilment comprensibles i que apel·len el nostre jo mes irracional, permeten que els interessos econòmics d’empreses i multinacionals es converteixin en objectes de desig per lesmasses.
Davant d’això, existeixen diverses normes jurídiques que regulen l’activitat publicitària. Dins un marc normatiu ampli destaquen la Llei General de Publicitat (LGP) i la Llei de CompetènciaDeslleial. Malgrat tot, la publicitat encara té efectes transcendents entre població, i més especialment entre els adolescents i les persones amb poca formació.
És per això, que s’ha de fomentar l’esperitcrític i la formació en les escoles, atès que una bona educació permetrà adquirir unes aptituds que permetran als futurs ciutadans discernir entre realitat i ficció. A tall d’exemple l’any 2004, lamarca d’automòbils Peugot va emetre un anunci publicitari que molts recordareu; en ell es veia com un noi de classe mitja/baixa destrossava un cotxe qualsevol per tal de transformar-lo en un Peugot206. A primera instància pot resultar divertit, però si analitzem l’espot ens adonarem de la multitud de missatges intrínsecament associats:
En primer lloc, el noi realitza la transformació del cotxetot sol i aconsegueix posteriorment l’afecte d’amics i del gènere oposat. Així doncs, aquí podem veure com es fomenta l’individualisme i l’èxit individual. En segon lloc, podem copsar com l’espot enspot portar a una idea superficial i errònia del concepte de pobresa. Hem de tenir en compte que l’Índia tot i ser un país amb un creixement econòmic considerable és a dia d’avui un país amb una...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Vacunas
  • Vacunas
  • Vacuna
  • Vacunas
  • Vacunas
  • Las vacunas
  • vacuna
  • vacunas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS