Vaig coneixer en Dakh

Páginas: 6 (1471 palabras) Publicado: 7 de mayo de 2013


FITXA DEL LLIBRE

TÍTOL: “Vaig conèixer en Dakh”
AUTORA: Marín, Glòria
EDITORIAL: Barcanova
COL.LECCIÓ: Antaviana nova, Número 160
CIUTAT: Barcelona
ANY: 2010



BIOGRAFIA DE L’AUTORA

Nascuda a Sabadell l’any 1959, és escriptora, dramaturga, il·lustradora i mestra de tècniques de narració. Va guanyar el Premi Montserrat Roig 1999 amb “Un matí pelut!”, va ser finalista del PremiCiutat d’Olot de novel.la juvenil 2003 amb l’obra “Vaig conèixer en Dakh!”, i va guanyar el premi a la millor obra de teatre català Vila de Vallirana 2007 amb l’obra “Enrenou a l’ambulatori”.


TEMA

Va sobre dos noies que són amigues y passen l’estiu juntes. Quan s’acaba l’estiu cada una torna a casa seva però segueixen en contacte por correuelectrònic i s’expliquen el que li passa a la seva vida.

ARGUMENT
L’Aleidis i la Neret son dues amigues que passen l’estiu juntes a Sitges, quan s’acaba l’estiu, cada una torna a la seva casa: L’Aleidis a Sabadell y la Neret es queda a Sitges.
Quan l’estiu s’acaba i comença l’escola, segueixen mantenint el contacte per correu electrònic. En un dels correus que mana l’Aleidis a la Neret li explicaque a la seva classe hi ha vingut un noi nou de Kenya, en Dakh i que no ha estat molt ben rebut per els seus companys, encara que es molt simpàtic.
La Neret li diu que ha començat a sortir amb en Miquel, i que de moment va molt bé. L’Aleidis li diu que s’alegra molt per ella i que ella i en Dakh s’han fet molt amics.
La Neret li envia un correu electrònic on li diu a l’Aleidis que no es refiïmolt del Dakh, ja que es negre. L’Aleidis s’enfada molt amb la Neret pel seus comentaris sobre en Dakh. La Neret li treu importància a la baralla i li diu que en Roc, un amic seu, l’escriurà.
En Roc comença a escriure a l’Aleidis i li demana ajuda amb un treball de recerca sobre el Modernisme de Sitges i es comencen a fer molt amics.
L’Aleidis i la Neret s’enfaden perquè la Neret no s’ha pres moltbé la seva amistat amb en Dakh, mentre que la Neret no entén perquè s’enfada tant, i es deixen d’escriure.
L’Aleidis explica a en Roc que a en Dakh, uns nens de la seva classe, li han donat una pallissa i que està molt greu a l’hospital.
L’Aleidis parla amb el Roc que la raó per la que en Dakh està a Sabadell es perquè te un Sarcoma d’Erwin, un tumor molt greu i que la pallissa ha empitjoratl’estat d’en Dakh i que hi ha que operar-lo d’emergència. Poc després de l’operació en Dakh mor.
Passat ja dos mesos, l’Aleidis fa las paus amb la Neret però encara està molt preocupada per la mort d’en Dakh.
PERSONATGES

ALEIDIS: Es una noia que li agrada molt la fotografia, es responsable, seriosa, generosa, molt bona amiga i una mica rebotona. Comença l’ESO a Sabadell i passa l’estiu a Sitges.Es molt amiga de la Neret, però quan es barallen es fa molt amiga d’en Roc, però desprès retornen la seva amistat. També es fa molt amiga d’en Dakh.

DAKH: Es un noi de 14 anys de Kenya, nou a l’escola de l’Aleidis. Es fa molt amic de l’Aleidis i al final coneix a en Roc. Te els ulls grossos, negres i brillants i un somriure trist. E un noi molt positiu, molt bon amic i molt valent. Mor acausa del Sarcoma d’Ewing.

NERET: Es una noia que viu a Sitges i comença l’ESO. Es molt coqueta, una mica superficial, una mica racista i també una mica egoista. Es molt amiga de l’Aleidis, però es comencen a barallar quan arriba en Dakh, perquè ella no entén la seva amistat. Al principi de l’historia comença a sortir amb en Miquel.

ROC: Es un noi amic de l’Aleidis que fa batxillerat a Sitges ique en el seu temps lliure treballa en una botiga de fotografia. Es molt curiós, responsable, positiu, gens gelós i molt bon amic, ja que ajuda a l’Aleidis a superar la mort d’en Dakh, que el va conèixer al Dakh a l’hospital



OPINIÓ PERSONAL

El llibre està molt be explicat, i a mi m’agradat, ja que es una historia molt bonica.
Jo quan vaig veure el llibre per primer cop pensava...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • conèixer Barcelona
  • Coneixer l'Anoia
  • Un Dia Quew Vaig Riure Molt
  • Coneix Professionals
  • Coneix el Casal
  • Vaig riure
  • Coneix l'adolesencia
  • Coneixer Catalunya 1

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS