VALEN

Páginas: 4 (951 palabras) Publicado: 6 de noviembre de 2015
INTRODUCCIÓ
El text que comentarem és de Enric Sòria, es tracta d’un adaptat d’un text aparegut en premsa, que té per títol el següent: “Tecnologia”.

ADEQUACIÓ
El text pertany a l’àmbit d’úsperiodístic, i per tant, és elaborat i preparat. La tipologia textual predominant és l’argumentativa la finalitat de la qual és orientar l’opinió del lector sobre la idea de què la ciència no té encompte les llengües minoritàries. Tracta de sensibilitzar-nos sobre el tema. El gènere del text és un article d’opinió ja que l’autor expressa la seua opinió i avalua la realitat actual fent una reflexió.Com que el text s’ha extret d’un diari quant al canal podrem dir que està escrit, es diferit ja que, emissor i receptor no comparteixen temps ni espai. A més, és unilateral, perquè sols hi ha unemissor, i el receptor no es converteix en ningun moment en l’emissor. També és multidireccional perquè va adreçat a més d’un receptor, i com ja hem dit abans, és elaborat i preparat. D’una altra banda,l’autor model que els lectors imaginem és un home al qual li agrada el cinema, parla una llengua minoritària i se sent sensibilitzat per com la ciència no es té en compte. Per això, el lector model alqual va adreçat el text és d’una banda, persones que treballen al món de la tecnologia per a què s’adonen del fet, i de l’altra banda, les persones que parlen llengües minoritàries per a que exigeixen elseu dret de poder escoltar, en aquest cas, pel·lícules a la seua llengua. El text té un registre estàndard, com es propi de l’àmbit d’ús i el gènere que ocupa. Únicament trobem la paraula aguda“anglès” a la (l. 14) escrita amb accent obert que ens permet afirmar que el text s’ha escrit a la modalitat oriental de la llengua.

COHERÈNCIA
L’eix temàtic, és a dir, la idea al voltant de la qual girael text és que els avantatges científics, com el DVD per exemple, no tenen en compte les llengües minoritàries. El títol és parcialment temàtic ja que el text tracta de la tecnologia però a més...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Val
  • Vale
  • valer
  • e vale
  • vale
  • vale
  • Valo
  • Nose vale

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS