Valencia Expo

Páginas: 2 (365 palabras) Publicado: 9 de abril de 2015
Aarón : El teatre religiós neix amb l’objectiu de fer més entenedores les funcions litúrgiques i els oficis divins de l’Església Catòlica. En l'origen, el propòsit era d’aprofitar la potencialitatdels recursos escènics i dramàtics, molt rudimentaris, per transmetre el missatge bíblic, cristià i dels sants. Era una pretensió semblant a la dels programes pictòrics de les esglésies, que fixaven laiconografia.
A partir del segle X aquest gènere es va començar a expandir, de resultes de la implantació del ritu romà i la reculada del visigot.
El teatre religiós pot agrupar-se per cicles, segonsla temàtica. Podem distingir, per exemple, el cicle bíblic, el cristològic, el marià i l'hagiogràfic (o de la vida dels sants)
El Misteri d'Elx (també anomenat localment La Festa) és una representacióteatral que recrea la Mort, Assumpció i Coronació de la Mare de Déu que se celebra a Elx des de l'edat mitjana
L'obra es divideix en dos actes o jornades, i s'escenifica cada 14 i 15 d'agost enl'interior de la Basílica de Santa Maria, en la ciutat il·licitana. Investigacions recents situen l'origen d'aquesta obra al voltant de la segona meitat delsegle XV,  la tradició local, que el relaciona,d'una banda, amb la conquesta de l'Elx musulmà en 1265 i, per una altra, amb la troballa de la imatge de la Mare de Déu, dins d'una capsa de fusta .
Es tracta de l'única obra en el seu gènere que haestat representada sense interrupció fins a l'actualitat; superant fins i tot l'impediment que va suposar la prohibició de representar obres teatrals a l'interior de les esglésies per part del Concilide Trento. 
Tots i cadascun dels personatges són representats per homes; tractant de respectar-ne així l'origen litúrgic-medieval, que prohibia expressament l'aparició de dones en aquesta mena derepresentacions. El text del Misteri, llevat d'alguns versos en llatí, es troba íntegrament escrit en valencià;
Tots i cadascun dels personatges són representats per homes; tractant de respectar-ne...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Valencià
  • Valencia
  • valencia
  • Valencia
  • Valencias
  • Valenciá
  • valencia
  • valencia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS