Valencia Renaixen A

Páginas: 3 (630 palabras) Publicado: 24 de abril de 2015
Renaixença
la renaixença vaser un moviment cultural que pretenia la recuperació de la llengua i la literatua catalana despres dels segles de la decadencia cultural.

Es caracteritza per:
-recuperarl'us de lallengua en els àmbits culturals i literaris.
-enllaçar amb la tradició medieval
-cuidar els diferents generes.
Restablir els jocs florals
larenaixença comença amb la publicació de La Patriaen 1833 es un cant d'enyorança de catalunya i d'exaltació de la llengua.

En1859 van inagurar els jocs florals que durant decades van constituir la plataforma fonamental per la creació d'unaconciencia nacional catalana.

El romanticisme és un moviment cultural que va predominar a Europadurant el segle 19. Va significar una renovació profunda en molts aspectes, sobretot en la literatura.Caracteristiques
-exaltació de la natura per representar l'estat de anim de l'artista.
-Exaltació de l'individu com a ésser únic
-exaltació del sentiment per sobre raó.
-exaltació dles valors culturals inacionals

Jacint Verdaguer: és considerat el creador de la llengua catalana litararia moderna amb ell es consolida el moviment de la renaixença.
L'Atlàntida: (1877) és un poema de Jacint Verdaguer formatper 10 cants, una introducció i una conclusió, que narra les peripècies d'Heracles per Ibèria, l'enfonsament del continent dels atlants, la creació del Mar Mediterrani i el final descobriment de lesAmèriques.
Abans de donar per acabat el poema Verdaguer havia fet dues proves: els poemes Colom (1867) i L'Espanya naixent (1868).
En la introducció narra com Colom, encara jove, després d'un naufragiarriba a les costes peninsulars i un ermità li explica la història de l'enfonsament de l'Atlàntida. Aquesta narració ocupa els deu cants. La conclusió del poema inclou el pressentiment de Colom de lafutura descoberta d'Amèrica.

Canigó- L'acció d'aquesta història passa en els Pirineus durant el segle XI. La història comença quan Gentil, fill del Comte Tallaferro, després de ser armat cavaller...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Renaixen A
  • Valencià
  • El Terme Renaixen A
  • Valencia
  • valencia
  • Valencia
  • valencia
  • valencia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS