VALENCIA S

Páginas: 5 (1125 palabras) Publicado: 22 de mayo de 2015
El agitado contexto ideológico ––reflejo del que se vivía en Europa–– y el descontento con la Corona, desembocaron en la revolución de 1868, “la Gloriosa”. Isabel II marchó al exilio, se redactó una constitución progresista y se formó nuevo gobierno presidido por el general Prim, quien se encargó de buscar un candidato para ocupar el trono, encontrándolo en Amadeo de Saboya. El nuevo Rey gobernóde acuerdo a la Constitución durante cuatro años llenos de conflictos políticos (entre los borbones partidarios de la restauración, los carlistas, los republicanos federalistas y los movimientos obreros), pero finalmente abdicó en 1873, proclamándose la Primera República.
Desde el último cuarto del siglo XIX Valencia comenzó a crecer. El derribo de las murallas en 1865, - aspiración por la quepasaban todas las ansias de modernidad -, fue el punto de partida para el desarrollo de las áreas periféricas (Foto 25). La apertura de las grandes vías, previstas en los planes de Ensanche, potenciaron la rápida urbanización del sector oriental, con una trama viaria ordenada, que se pobló de edificios de estilo modernista y ecléctico, muchos de los cuales todavía existen. 

LA GUERRA DE LAINDEPENDENCIA
La invasió francesa i les abdicacions reials van provocar una mobilització popular.El 1808 s’havia constituït una Junta de Defensa que demanava la formació d’una milicia. Però la passivitat de les autoritats va provocar episodis de violencia.
El 28 de Juny es va produïr un primer atac del exèrcit napoleònic del mariscal Moncey a la ciutat de valència que va ser rebutjat. Posteriorment elmariscal Suchet va aconsegir entrar en la ciutat de valencia en gener de 1812. El govern del maiscal Suchet va ser beneficiós per a la ciutat. Va implantar mesures d’higiene i seguritat pública i es van ficar jardins en importants llocs de valència. En 1813 va tindre qu abandonar valència davant la retirada de l’exèrcit francès.

ABSOLUTISME
En maig de 1814 , Ferran VII va tornar a la península através de València on va derrogar la constitució aprovada en Les Corts de Cadis i va instaurar immediatament un règim de caràcter absolutista.
Durant l’etapa absolutista que va seguir a continuació (Decada Ominosa 1823-1833) es va dur a terme una represió contra els liberals i els masons a càrrec de les forces de l’Estat i de la Inquisició.
El carlisme en terres valencianes va ser un efecte demalestar entre la petita noblesa agrària i els camperols davant del progrés del liberalisme econòmic.
Liderats per Ramon Cabrera els carlins atacaven les ciutats valencianes del litoral i de l’interior, van ser derrotat en 1840.

CANVIS IMPORTANTS
Durant aquest convuls període es van produir canvis importants. En 1833 es van crear les províncies i també es va reestructurar l’ajuntament desapareguentels càrrecs vitalicis.
En 1837 es va ficar en marxa la desamortització dels béns de l’església que van ser adquirits per l’aristocràcia i la burgesia local.

LIBERALISME
El sector moderat del liberalisme va controlar la política en la nostra comunitat durant la major part del regnat d’Isabel II.
Es van formar juntes revolucionàries que van adquirir importància en 1854. En la ciutat de Valencia elgeneral Prim va portal a terme el intents de colp d’estat i durant el sexenni democràtic es van produir aliances entre progressistes i republicans federals.
ECONOMIA AGRICOLA I INDUSTRIAL
-L’EXPANSIÓ DE L’AGRICULTURA
La reforma agrària liberal i el procés desamortitzador, va tindre importates conseqüències en l'estructura de la propietat agrària de les terres valencianes. Els granspropietaris agraris eren la noblesa, i la burgesia. La burgesía va ser la gran beneficiària de les nombroses vendes originades per les desamortitzacions. Açò va provocar un augment de la superfície agrària que va arribar a doblegar-se a finals del segle.

-L’ARRANCADA INDUSTRIAL
Al llarg del segle XIX, les terres valencianes es van convertir en el tercer focus industrial d'Espanya. El model...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Valencià
  • Valencia
  • valencia
  • Valencia
  • valencia
  • valencia
  • Valencià
  • Valencias

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS