València necessita una canço

Páginas: 4 (777 palabras) Publicado: 18 de mayo de 2014
VALÈNCIA NECESSITA UNA CANÇO

València necessita una cançó és un documental que tracta de la música en Valencià en tots els seus estils. Diversos periodistes, cantautors i músics es posen a valorarl'estat de la música Valenciana des de l'època Franquista fins ara.
Mitjançant entrevistes valoren que des de l'època Franquista, no hi havia tants concerts i èxits com ara, per tant actualment totshem d'estar d'acord que travessem una molt bona situació, i hem d'estar molt contents i intentar lluitar a favor de la música Valenciana, perquè el normal és cantar en la nostra llengua.
En aquestdocumental parlen de l'aparició d'un dels màxim exponents del moviment històric de la Nova Cançó i un dels artistes veterans en llengua valenciana més reconeguts "Raimon", va fer que el movimentartístic i musical que, en ple Franquisme, impulsés la reivindicació de l'ús normal del català en el món de la cançó alhora que denunciaven les injustícies de la dictadura Franquista.
A partir de latransició democràtica la música Valenciana amb l'ajuda dels cantants, es va utilitzar com a forma de manifestar-se per la llibertat del País Valencià, la revolució i la normalització lingüística. El quevolien els polítics era que per mediació dels músics transmeteren els ideals polítics que tenien els mateixos. Però amb la democràcia aquest polítics es van fer enrere i la popularitat de la músicavalenciana va caure en picat.
És veritat que d'uns anys enrere no hi havia cap difusió de la música Valenciana, és més hem passat de tenir pocs referents de la música, a què hagin molts en aquest momentde l'actualitat. Artistes i cantants de molts estils, pop, rock, hip hop, metal, punk, etc. Tot això s´ha fet amb l’ajuda de tots aquest cantants i grups de música que han lluitat per la música enValencià, sense suports de cap tipus. Sembla, doncs, que la realitat s’ha imposat entre els músics i, finalment, han comprés que han de caminar amb els seus propis peus.
Grups i Cantants com Obrint...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Valencià
  • Valencia
  • valencia
  • Valencia
  • valencia
  • valencia
  • Valencià
  • Valencias

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS