Vapor Llonç

Páginas: 17 (4016 palabras) Publicado: 20 de abril de 2011
[pic] [pic] [pic]

Conèixer un centre d’orientació ocupacional

“El Vapor Llonch”

[pic]

Joshua Díaz-Güemes Jou
Jennifer Doncel García
Carola Ariadne Gamboa Cabero

1) Descripció d’un centre ocupacional

1.1. Presentació i breu descripció general del centre (missió, objectius, organigrama, dependència i altres dades d’identificació).

La nostra recogida d’informació pera elaborar aquest treball es basarà en la institució de Sabadell, anomenada Vapor Llonch. A grans trets, podem dir que es tracta d’una institució que permet desenvolupar polítiques d’ocupació per a afavorir la inserció laboral.

Per tal de contextualitzar una mica la nostra institució la situarem en un espai geogràfic, per tal de conèixer el context a través del qual els professionals treballenper a inserir laboralment a les persones que es troben en una situació d’atur. .

Primer de tot, cal dir que les activitats del Vapor Llonch es porten a terme en molts sectors de la ciutat de Sabadell, però malgrat això, nosaltres hem decidit anar a visitar, per tal de recogir informació, la institució en la que hi ha més activitat. Aquesta institució està situada a Sabadell, al barri deGràcia, més concretament a la carretera de Barcelona, número 208.

L’origen d’aquesta institució es remunta l’any 1989 quan l’Ajuntament de Sabadell comença a rehabilitar la institució, (que anteriorment al 1896 va ser una indústria textil) gràcies a un projecte de formació i treball anomenat Escola Taller, però no serà fins al 1991 en que el Vapor Llonch es convertirà en una institució quedesenvoluparà un treball centrat en asaborir les polítiques actives d’ocupació.

Per tal de descriure les funcions i els objectius que té el centre Vapor Llonch com a tal, hem de fer un petit incís del perfil socioeconòmic que ha viscut la població de Sabadell, per tal d’entendre la funció socioeducativa que desenvolupa la institució.

Pel que fa a la població de Sabadell podem trobar una evoluciódemogràfica creixent en els anys, fins a tal punt que a l’any 2009 hi havia 206.493 habitants. Això és una xifra important per tal d’entendre els indicadors del mercat de treball. A la pàgina de l’Ajuntament de Sabadell, hem trobat un pdf que mostra molt bé l’evolució que ha hagut en quant al treball.

[pic]

Com veiem el nivell d’aturats ha anat augmentant a mesura que avançaven els anys i per tant,el grau d’ocupabilitat ha baixat considerablement fins a arribar a una xifra de 65,8% a l’any 2009. Les dades que apareixen en aquesta taula donen una visió general i concreta de la situació laboral que s’ha viscut a Sabadell i per tant del que s’està vivint. Davant d’aquesta realitat, davant d’aquesta problemàtica el Vapor Llonch elabora plans i projectes per tal d’ajudar a les persones ainserir-se al mercat laboral, a informar-se i a conèixer la situació del mercat laboral.

Creiem indispensable mostrar un esquema que representa molt bé en dades numèriques la població activa, inactiva, ocupada, aturada...de l’any 2008. Com sabem aquestes dades han anat augmentant i creixent al llarg dels anys, per la qual cosa, les dades que es mostrin a continuació poden servir com a base perentendre la situació actual.

Per tal de respondre a l’apartat d’aquest treball, podem dir que el Vapor Llonch és una institució, una seu de treball, formació, indústria i innovació que pertany a l’Ajuntament de Sabadell.

Com a missió o objectiu general aquesta institució vol treballar per a oferir oportunitas a qualsevol ciutadà per encaminar el seu futur professional, orientar a trobar una feina,millorar també la seva formació, conscienciar-li de la situació actual del món laboral, veure quins interessos i motivacions té i conèixer les dades socioeconòmiques de la ciutat.

1.2. Perfil dels usuaris/participants
Abans d’introduir aquest tema, hem de dir que acabarem de perfilar aquest apartat quan anem al centre, degut a que ens van donar hora pel 15 de novembre, és per això que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Vapor
  • Vapores
  • Vapor
  • vapor
  • Vapor
  • vapores
  • VAPOR
  • Vapor

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS