variable

Páginas: 2 (312 palabras) Publicado: 3 de mayo de 2013

Els Jocs Olímpics



Jocs Olímpics de l'antiguitat
Eren festes religioses, culturals i esportives celebrades que van neixer l'any 776 a.C a l'antiga Grècia en honor als déus majors. En ellsparticipaven els atletes que s'entrenaven durant anys als gimnasos. Els millors atletes del món competeixen cada quatre anys representant més d'un centenar de païs.
Consisteix en que cada competidorhaurà de lluitar una de les tres medalles,bronze,plata i or.El país que aconsegueixi més medalles es el guanyador d'aquell any.Entre els quatre anys els atletes competeixen per classificar-se endesenes de tornejos i eliminatories.
Es diu olimpiades per la montanya grega d'Olimpia on es reunien els déus.

La Bandera Olímpica
Està formada per cinc cerlces entrellaçats que representen els cinccontinents.

Jocs Olímpics de l'era moderna
Els Jocs Olímpics de l'era moderna foren reestablerts per Pierre de Coubertin l'any 1896.

Modalitats
Jocs Olímpics d'estiu
Els Jocs Olímpicsd'estiu són anomenats així per diferenciar-los dels Jocs Olímpics d'hivern. Tot i el nom "d'estiu", els Jocs Olímpics no necessàriament s'han de desenvolupar durant aquesta estació de l'any, sinó que depénde la pròpia ciutat organitzadora i del clima en la qual està ubicada.

Jocs Olímpics d'hivern
Els Jocs Olímpics d'hivern són anomenats així per diferenciar-los dels Jocs Olímpics d'estiu, si béen ells es practiquen els denominats esports d'hivern com per exemple l'esquí.

Jocs Paralímpics
L'any 1948, Ludwig Guttmann, va organitzar a Anglaterra una competició esportiva amb ex-combatentsde la Segona Guerra Mundial que havien patit lesions. El 1960 coincidint amb els Jocs Olímpics d'estiu celebrats a Roma, es va organitzar una competició esportiva per a atletes amb discapacitatfísica. L'any 1976 es van realitzar a Suècia els primers Jocs Paralímpics d'hivern.

Jocs Olímpics de la Joventut
Els primers Jocs Olímpics d'estiu de la Joventut van dirigits per joves d'entre 14 i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Variable
  • Variables
  • variables
  • variable
  • variables
  • Variables
  • variables
  • variable

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS