Variado

Páginas: 2 (318 palabras) Publicado: 12 de febrero de 2015

A una hermosa dama de cabell negre que es pentinava en un terrat ab una pinta de marfil



Es tracta d’un poema d'amor on predominen recursos literaris propis del Barroc, ja queaquest poema pertany a aquest període.
Aquest poema parla d' una dama que es pentina els cabells en un terrat amb una pinta de marfil mentre l’autor, que està enamorat d’ella, l’observades de lluny amb l’esperança que ella també s’enamori d’ell.
Pel que fa a l’estructura del poema podem dir que: es troba dividit en quatre estrofes, dos quartets i dos tercets, catorzeversos decasíl·labs: ABBA, ABBA, CDE, CDE.
En els quartets el poeta defineix a la dama físicament i en els tercets l’autor es centra en descriure les sensacions que la dama desperta enel seu interior.
A la primera estrofa veiem que la bella Flora, la dama, es pentina els cabells negres com l’atzabeja amb una pinta de marfil, tractant-se d'una metàfora.
Per dir-nosque els cabells d’or, referint-se als cabells rossos, tenen enveja dels negres utilitza la personificació.
Francesc Vicent Garcia en aquest sonet trenca els cànons de bellesa del’època. Segons el tòpic, la dama havia de ser rossa. Malgrat això, la dama que ens presenta l’autor es completament morena.
A la segona estrofa podem apreciar una mena de batalla, entre elscolors blanc i negre. El color blanc està representat a través del coll, les mans i el marfil de la pinta i el color negre representarien els cabells. Aquesta lluita entre els contrarisforma una metàfora. Un altra metàfora seria el coll de pura neu.
Després apareix el Jo poètic, ens mostra que a partir d’ara parlarà d’ell i dels seus sentiments: l’autor queda sorprès,mentre contempla el dolç combat que tenen la pinta amb els cabells. Pel que fa al dolç combat, es tracta d'un recurs literari anomenat oxímoron: un combat no por ser dolç.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Variado
  • Varios
  • Varios
  • Varios
  • Variados
  • Varios
  • Varios
  • Varios

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS