Variedad

Páginas: 3 (549 palabras) Publicado: 2 de febrero de 2014
Thomas Robert Malthus 
Thomas Robert Malthus va néixer el 14 de febrer de 1776 a Dorking, UK
Va morir el 23 de desembre de 1834 a Bath, Anglaterra.
Thomas Robert Malthus, més conegut com aThomas Malthus tot i que ell preferia que se l'anomenés Robert Malthus, va ser un economista i demògraf anglès conegut principalment per les seves teories pessimistes. Va néixer sent d'una famíliabenestant.
Robert Malthus va començar l’escola al Jesus College de Cambridge l'any 1784, amb vuit anys, on va estudiar diverses disciplines. Dins d’aquestes dominava molt be les matemàtiques. Va acabar elsestudis en aquesta universitat després d’estudiar filosofia i teologia, on va obtenir la llicenciatura el 1791. Dos anys més tard, el 1793, va unir-se a l’equip directiu de l’escola on el van nombrarsacerdot de la parròquia de Albury el 1797.
Malthus desenvolupà la seva teoria en contraposició a les teories optimistes del seu pare. Així, l'any 1798 publicà el seu famós "Assaig sobre la població".Aquet llibre parlava del principi segons el qual la població humana estava abocada a la pobresa i l'extinció. Les seves prediccions es basaven en la idea de que la població creix més ràpidament quela producció d’aliments. D'acord amb això, Malthus considerava que arribaria un moment en què la població no trobaria recursos suficients per seguir vivint ja que els aliments, a més a més, sónlimitats raó per la qual, quan s'haguessin esgotat, la vida humana desapareixeria (anomenada com catàstrofe maltusiana).
Segons Malthus aquesta tendència només es podia evitar si confluïen duescircumstàncies:
D'una banda que les taxes de mortalitat, que històricament i per aquell temps eren molt altes, no invertissin la tendència i continuessin sent altes. A això hi podien contribuir molts factors comara la perpetuació de la misèria entre les classes populars, les elevades taxes de mortalitat infantil, les guerres, les epidèmies que periòdicament assotaven la població...
De l'altra, que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La variedad
  • variedad
  • variedad
  • Variedad
  • Variedad
  • Variedad
  • Variedad
  • variedad

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS