Varios

Páginas: 3 (630 palabras) Publicado: 26 de febrero de 2013
Hvorfor drikker Jeppe?
Helt siden komedien av Ludvig Holberg, Jeppe på bjerget for tre hundre år siden har vi spurt andre og oss selv hvorfor drikker Jeppe?
Hvorfor skulle han ikke gjøre det, sierjeg!
Livet er greit, livet er godt, fornuften er viktig, krigen er ferdig!
Takk for hjelpen, takk for din tid, takk for ditt liv, takk for din død, her er min jord!!! kom til arbeidet!!!Opplysningstida var stort preget av en sterk tro på menneskets intelligens, og de mente at alle problemer kunne løses bare menneskene fikk kunnskaper nok.
Åh! Veldig bra det er nydelig med dype vakre tanker,,,tenkte de da! Tror jeg!
Harde lange, slitsomme, og dårlige betalt arbeidsdager var det vanlig! men vel fortjent belønning til så mange som hadde kjempe i krigen for sin land.
Hvorfor drikker Jeppe?Det vet jeg ikke! Men har er noen tanker om det!
I gode tider og dårlige tider
Sola skinner, og du er så glad. Livet er så vakkert. Alt er en vellykket besøkende. Helsa holder seg sterk og detfinnes noen perler i lomma. Det er ikke en eneste grunn til å holde seg tørst. Så løp du til puben likevel. Feste litt! Danse litt! Drikk litt Cave her og litt vin der og 23 øl til drakk du.
For ethelvete livet ditt har blitt. For en grusom uke, dag eller tid. Alt er så kjempevanskelig, og det ser ut som du ikke finner veien ut. Hodet mellom beina, sjelen er lei, sønderknust, alle dører lukkesforan deg. Men alt dette kan vaskes bort med litt sprit. En shot brennevin kan hjelpe litt, men enda bedre hjelper et par liter akevitt.
For de rike og fattige
Når det kommer til alkohol finnes ikkenoen klasse forskjell.
De rike kan nyte seg selv med dyr champagne, ettertraktede viner eller rådyr singel malt whisky. Både på sin herregård som på puben kan de rike drikke seg fulle. Privat elleroffentlig er dilemmaet.
Er du fattige, da er du hjertelige velkommen til din nærmeste brune pub, hvis ikke hadde du på forhånd skaffet deg lit hjemmebrent fra Barnum på Torshov. Er du så fattig at du...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Variado
  • Varios
  • Varios
  • Varios
  • Variados
  • Varios
  • Varios
  • Varios

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS