vatel

Páginas: 2 (423 palabras) Publicado: 8 de junio de 2014





La pel·lícula “Vatel” es basa en la vida d’un mestre de cerimònies quan el rei Lluís XIV apareix a la cort on ell treball. El príncep de la cort on Vatel vivia volia que el rei anés perquènecessitava recuperar la seva confiança davant la guerra contra Holanda i per tal de convèncer, Vatel utilitza la seva creativitat per a fer espectacles que sorprenguessin al rei. Però desprèsd’enterar-se de que el seu senyor el va apostar en un joc de cartes, i perquè la seva estimada no volia defraudar al seu rei i perquè no arribava el peix per l’últim sopar, Vatel es suïcida.



CONTRASTENTRE ELS DOS MONS, L’ESPLENDOR I EL LUXE DE LA NOBLESA EN OPOSICIÓ A LA VIDA DE PROVEÏDORS I TREBALLADORS DE PALAU.

La societat d’aquella època es dividia en dos estaments: l’ estament delsprivilegis, on pertanyen les persones amb diners; i l’estament dels no privilegiats, format per tota la gent del servei que treballava per a la gent amb privilegis.
En aquella època existia una monarquiaabsoluta, es a dir, tot el poder el tenia el rei, ell era qui manava, qui podia canviar una llei si no li agradava i la resta de gent ja fos privilegiada o no havien de fer-li cas sense poder protestar.Lluís XIV va arribar al tron amb només 5 anys. La política del monarca va ser la consolidació de l’absolutisme. A Lluís XIV li preocupava molt el seu aspecte i per això va decidir imposar algunescostums en el vestir, com per exemple portar perruques , sabates amb taló i mànigues adornades amb encaixos venecians.
François Vatel que pertanyia a l’estament dels no privilegiats va començar sentun cuiner a la cort de Vaux-le-Vicomte on va conèixer a Lluís XIV. Amb la visita de Lluís XIV, Vatel tenia que treballar per a que el rei estigués content amb la seva visita. Tot el treball que faVatel es per a que el rei Lluís XIV els hi proporciones diners i per a que els oferís participar en la guerra contra Holanda.
Hi ha un exemple a la pel·lícula on podem veure la diferencia de poders...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Vatel
  • vatel
  • Vatel
  • Vatel
  • Vatel
  • VATEL
  • Vatel
  • Vatel

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS