VATEL

Páginas: 3 (617 palabras) Publicado: 12 de abril de 2015

VATEL
Contrast entre els dos mons, l’esplendor i el luxe de la noblesa en oposició a la vida de proveïdors i treballadors de palau.



Institut Castellbisbal
Núria Lecha Bofarull


Vatel, unapel·lícula de Roland Joffé, és una pel·lícula dramàtica d’estètica barroca per molts motius que es poden explicar. En el meu cas faré una comparació entre la forma de vida dels nobles en contrast amb la delstreballadors de palau.
D’una banda podem observar el luxe amb què la noblesa viu dins de palau. Aquest luxe, per exemple, es pot veure reflectit en la forma com vesteixen, ja que són unes vestiduresmolt ostentoses, de colors molt vius, en les quals es pot entreveure la qualitat de la tela, a diferència de la vestidura dels treballadors, que duen una espècie de draps vells, bruts, estripats i decolors blancs, beix i marró, bàsicament. Un altre aspecte a destacar pel que fa al luxe són els pentinats que porten els nobles, ja siguin els homes o les dones. En el cas dels homes es pot observarque, en públic, porten unes perruques, llargues, per tapar la caiguda del cabell, així com per mostrar la seva classe social, cosa que no passa amb els empleats, que no porten perruca i tenen el cabelldespentinat i brut, ja que no tenen una continuïtat a l’hora de dutxar-se pel fet que no poden disposar de qualsevol bé al seu servei. En el cas de les dones podem veure que no utilitzen perruques,sinó que amb el seu propi cabell es fan uns pentinats recollits molt complexos, a més de portar maquillatge per emblanquinar la pell, ja que l’ideal de dona era que fos blanca de pell. Pel que fa a lesdones treballadores podem observar que gairebé no n’hi ha, ja que la majoria de treballadors que es veuen són cuiners i les úniques feines que feien les dones eren les de minyona, és a dir, escuidaven de netejar la casa, rentar la roba, vestir i desvestir la seva senyora, etc.
Una altra qüestió pel que fa al luxe de la noblesa pot ser el fet que tenen vàries coses per passar el temps, com...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Vatel
  • vatel
  • Vatel
  • Vatel
  • Vatel
  • VATEL
  • Vatel
  • Vatel

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS