Vendendor

Páginas: 3 (673 palabras) Publicado: 28 de diciembre de 2012
5.
6.1. Els misteris de l’autoria del Curial i el debat sobre el gènere

És una novel·la anónima. Tampoc se sap la data exacta en què va ser escrita; probablement e spot sigtuar entre el1435 i el 1462, tot i que els fets de la novel·la se situen al segle XIII

Alguns estudiosos han dit que el Curial és una novel·.la total: caballeresca, sentimental, d’aventures, moresca ipsicológica.

6.2. Estructura i argument

Llibre primer

La novel·la comença presentant Curial, un jove sense fortuna i orfe de pare. Després d’uns quants anns, convertit en un jove d’una granbellesa, atrau l’atenció de la germana del marqués, la Güelfa.

Güelfa és una xica de quinze anys, que decideix donar-li diners perquè arribe a ser un cavaller digne del seu amor. Però ell li ha de serFidel i no ha de pronunciar mai el seu nom.

Curial coneix un cavaller, Jacob de Cleves, que ha de defensar l’honor de la duquessa d’Ostalriche, acusada injustament d’adulteri. Abans de la batallacontra els acusadors Curial és armat cavaller. Tots dos guanyen la batalla i el pare de la duquessa alliberada ofereix a Curial la mà de la seua altra filla, però Curial pensa que ha de ser Fidel a laGüelfa, i torna a Montferrar.

Llibre segon

Curial parteix cap a Melú, on el rei de França ha convocat un torneig.

Uns ancians envejosos de la cort de Montferrat diuen a la Güelfa que Curial estàenamorat de Laquesis i decideix no donar-li més diners per ajudar-lo. Ell torna a Montferrat per veure-la, però la Güelfa no en vol saber res.

Llibre tercer

Curial se’n va de Nontferrar moltdeprimit. Una tempesta porta la seua nau a prop de Trípoli, on uns moros maten tota la tripulació excepte Curial i Galceran de Mediona, que són venuts a un cavaller de Tunis, Fàraig. Quan la Güelfa hosap els fa buscar per tot Tunis, però no els toroben.

Càmar, s’enamora de Curial, diu a Curial que el seu pare té un gran tresor amagat que pota gafar quan vulga.

Amb el tresor de Fàraig,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tipos De Vendendores

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS