VERSALLES

Páginas: 4 (889 palabras) Publicado: 12 de febrero de 2015

L’OBRA D’ART COM A PROCEDIMENT DE CIENCIES SOCIALS














INDEX

Context històric…………………………………………………………………………………………………….pag. 2
Estil barroc icaracterístiques....................................................................................pag. 3Funció........................................................................................................................pag.4
















CONTEXT HISTÒRIC
El palau de Versalles es va crear entre el 1661 i el 1700. Va ser el gran palau dels reis de França, situat a la ciutat que li dóna el nom auns 20 km de París. El va iniciar Lluís XIII i el va amplificar Lluís XIV. Aquest rei representa millor que cap l'absolutisme que es va anar imposant al segle XVII a les corts europees. Al palau deVersalles va ser el símbol d'aquest poder absolut. La mes famosa de les estances és el saló dels miralls. Lluís XIV va deixar París i va decidir construir Versalles, com una petita ciutat allunyadadels problemes. Van haver-hi diverses etapes constructives:
- primera etapa (1661-1668): seria un palauet de cacera al que se'n van afegir dues ales laterals que, en tancar-se va conformar la plaçad'armes.
- segona etapa (1668- 1678): lluís XIV va traslladar la cort a Versalles definitivament. va fer construir els tres pisos i les escultures que el rematen.
- tercera i última etapa (1678-1680):és l'ampliació realitzada per Mansart el qual va construir la Capella Reial.











ESTIL BARROC
La denominació barroc s'aplica a un estil artístic, però també designa un període de lahistòria occidental que s'estén des del començament del segle xvii fins a la primera meitat del segle xviii.

La paraula barroc no té un origen gaire clar i s'associa a tot allò que és estrany,asimètric o extravagant. La mesura, la proporció i l'equilibri, expressions de l’ idealisme que guiava els artistes del Renaixement, són substituïts en el Barroc per la fantasia, l'excés i el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • versalles
  • Versalles
  • Versalles
  • Versalles
  • versalles
  • versalles
  • Tratado De Versalles
  • Tratado de versalles

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS