vfghjk,l

Páginas: 2 (303 palabras) Publicado: 2 de octubre de 2013
MATRIMONI HOMOSEXUAL: COMPORTAMENT RAONABLE O ACTITUD IMMORAL?
Al llarg de la història, les actituds respecte als homosexuals han variat dràsticament, avui en dia,alguns pensen que la seva situació s’ha estabilitzat i que, en principi, gaudeixen d’un mateix respecte que aquelles persones amb preferències heterosexuals. El passat 6de novembre de 2012, la Constitució espanyola va fer un pas endavant, incloent el matrimoni homosexual com a llei constitucional, tot i les queixes de la conferènciaepiscopal espanyola.
Més enllà de l’edat Mitja, l’època d’esplendor del cristianisme, a la cultura grega, les relacions homosexuals estaven ben vistes, ja que esconsideraven una manera d’educar i donar exemple als més joves. Aquesta visió es basava en la pederàstia (amor de nen), en que un home adult (anomenat eràstes) estimava, educavai donava exemple al seu amat (l’eròmen), i aquest a canvi, retribuïa amb la seva bellesa, joventut i compromís.
Segons diu Plutarco a la seva obra Pelòpides, aquestaunió entre amants i amats afavoria la cohesió i el sentiment d’empatia i d’oferiment de protecció cap a la parella, la conseqüència de la qual era un batalló fort i unit,com el cas del batalló de Tebas.
Tot i que es creu que la pederàstia era la ‘manera’ d’estimar més usada, segons grans obres de la literatura grega, també s’hipracticava l’amor entre dos homes adults o l’amor entre dones, grans exemples d’aquestes teories són l’Ilíada d’Homer, o els poemes de Safo de Lesbos; una petita illa grega. Nonomés és en la literatura on es relaten aquest tipus de relacions, un exemple és la relació que tenien Alexandre Magno i el seu millor amic de la infància Hefestió
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • ,l,,l,l,l,l,l,l
  • l,ñ,l,l,
  • l<l<
  • ...Nose: l
  • L
  • L
  • L
  • L

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS