Via ferrata1

Páginas: 10 (2321 palabras) Publicado: 10 de noviembre de 2014
La via ferrada és un itinerari, normalment vertical, equipat amb viversos materials: claus, grapes, preses, passamans, cadenes, ponts tibetans i nepalesos i tirolines que permeten d'una manera segura, arribar a zones remotes de difícil accés per senderistes no acostumats a l’escalada. Hi ha instal·lat un cable d'acer durant tot el recorregut, que amb l'arnés, proveït d'un dissipador d'energia imosquetons especials de via ferrada ens asseguren en cas de caiguda Auguille.

La història dels orígiens de la via ferrada comença amb la base de l’alpinisme, que va nèixer el 1492 quan el capità François Antoine de la Ville va aconseguir arribar al cim de l’inexpugnable (fins llavors) Mont.

La primera via ferrada és del 1843 a Àustria. Es va equipar la via normal al pic Hoher Dachstein perfer-la més accessible.

Més tard, durant la Primera Guerra Mundial, es van equipar camins amb finalitats militars al Dolomites. Quan es va acabar la guerra es van convertir en itineraris ludico-esportius.

A Catalunya: Antonio García Picazo i alters pioners va instal·lar les primeres vies ferrades a partir de 1990. La primera va ser la via ferrada Teresina, que va ser instal·lada a la muntanyade Montserrat, però altres camins havien estat equipats anteriorment a la Serra de Guara i a Ordesa.

La via ferrada és un itinerari, normalment vertical, equipat amb viversos materials: claus, grapes, preses, passamans, cadenes, ponts tibetans i nepalesos i tirolines que permeten d'una manera segura, arribar a zones remotes de difícil accés per senderistes no acostumats a l’escalada. Hi hainstal·lat un cable d'acer durant tot el recorregut, que amb l'arnés, proveït d'un dissipador d'energia i mosquetons especials de via ferrada ens asseguren en cas de caiguda Auguille.

La història dels orígiens de la via ferrada comença amb la base de l’alpinisme, que va nèixer el 1492 quan el capità François Antoine de la Ville va aconseguir arribar al cim de l’inexpugnable (fins llavors) Mont.La primera via ferrada és del 1843 a Àustria. Es va equipar la via normal al pic Hoher Dachstein per fer-la més accessible.

Més tard, durant la Primera Guerra Mundial, es van equipar camins amb finalitats militars al Dolomites. Quan es va acabar la guerra es van convertir en itineraris ludico-esportius.

A Catalunya: Antonio García Picazo i alters pioners va instal·lar les primeres viesferrades a partir de 1990. La primera va ser la via ferrada Teresina, que va ser instal·lada a la muntanya de Montserrat, però altres camins havien estat equipats anteriorment a la Serra de Guara i a Ordesa.

La via ferrada és un itinerari, normalment vertical, equipat amb viversos materials: claus, grapes, preses, passamans, cadenes, ponts tibetans i nepalesos i tirolines que permeten d'una manerasegura, arribar a zones remotes de difícil accés per senderistes no acostumats a l’escalada. Hi ha instal·lat un cable d'acer durant tot el recorregut, que amb l'arnés, proveït d'un dissipador d'energia i mosquetons especials de via ferrada ens asseguren en cas de caiguda Auguille.

La història dels orígiens de la via ferrada comença amb la base de l’alpinisme, que va nèixer el 1492 quan el capitàFrançois Antoine de la Ville va aconseguir arribar al cim de l’inexpugnable (fins llavors) Mont.

La primera via ferrada és del 1843 a Àustria. Es va equipar la via normal al pic Hoher Dachstein per fer-la més accessible.

Més tard, durant la Primera Guerra Mundial, es van equipar camins amb finalitats militars al Dolomites. Quan es va acabar la guerra es van convertir en itinerarisludico-esportius.

A Catalunya: Antonio García Picazo i alters pioners va instal·lar les primeres vies ferrades a partir de 1990. La primera va ser la via ferrada Teresina, que va ser instal·lada a la muntanya de Montserrat, però altres camins havien estat equipats anteriorment a la Serra de Guara i a Ordesa.

La via ferrada és un itinerari, normalment vertical, equipat amb viversos materials: claus,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La vía
  • La Via
  • la via
  • La vìa
  • la via
  • Vía Auditiva y Vía Visual
  • Via de accion, via de excepcion
  • via auditiva y via optica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS