Viatge al final del fred

Páginas: 7 (1612 palabras) Publicado: 30 de diciembre de 2011
Viatge al final del fred

Joan Francesc Mira
Índex

1.Fitxa tècnica:

Nom del llibre
Nom del autor
Nombre de pàgines
Parts del llibre
Editorial
Tema

Resum

3.Estudi dels personatges

4.Característiques de l'època i de l'autor del llibre

5.Valoració crítica

Fitxa tècnica
Títol: Viatge al final del FredAutor/a: Joan Francesc Mira

Nombre de pàgines: 57-228 pàgines

Parts del llibre: setze capítols

Editorial: Bromera

Tema principal: El vincle irracional entre dos germans bessons

Resum
La novel·la comença quan Salvador Montull, metge durant la Segona Gerra Mundial, torna a València després de haver sigut exiliat a Anglaterra per la guerra civil espanyola.Salavador retornà a València per assistir a una reunió de treball a Mallorca quan un professor ,vell conegut de la família, li demana que es desplace al lloc on es troba la seua germana bessona (aquesta dirigeix un dels últims grups de maquis refugiat a la serra més agresta del territori que envolta el seu lloc de naixement, la vila de Rieres, al nord del País Valencià) perque la seua ajuda ésmolt important per a que el grup gerriller puga fugir a França.
Al aplegar després del seu viatge en tren, li arreplega Amadeu, al qual li anomenen Salamalecum i li porta a la vila de Rieres on vivia abans de la guerra civil amb la seua mare. Al dia següent Salvador es sorpren molt quan veu com un grup de dones estan rodejant al seu company Salamalecum com si estiguera diguent coses pròpies d'unprofeta i elles, les qual havien perdut al seus homes, l'estigueren escoltant. Quasi a continuació ells dos aconsegueixen passar un control de la guàrdia civil gracies a Salamalecum fins a aplegar a un mas, l'anomenat el mas de Grinyó, on son acollits per unes dones que tambè s'havien quedat sense l'home de la seua familia. Es van enterar tambè de que un dels maquis assasinats va mantindre unarelació amb la germana bessona de Salvador.
L'última part del seu viatge comença després de haver passat la nit al mas amb la mare i la filla que havien perdut al seu home. El viatge dura unes quantes hores fins que es troven un maqui que els porta al lloc on està el grup i la germana de Salvador (amb qui durant la novel·la s'ha anat desenvolupant una relació que passà els vincles fraternals entreella i Salvador fins a aplegar a ser una relació amb elements eròtics i amorosos) Quan aquesta està dormint Salvador entra a la cova i és, a les hores, quan s'escolten sorolls de metralladora que insinuen la mort dels germans.
Els personatges
Salvador: es un personatge passiu, que es arrosegat, ja siga per altres personatges o pels esdeveniments. Sense por a la rutina, prefereix el confort i laseguretat. Finalment es capaç de assumir el seu paper i ser més decidit.
En definitiva, al llarg de la novel·la es veu com van aflorant en cadascun dels protagonistes les seues parts amagades, que pertanyen a l'altre germà.
Per altra banda, altre personatge important després dels principals és Amadeu Cleofont encarregat d’acompanyar Salvador durant tot el viatge i amb una relació estreta amb elsdos germans.

Germana: forta personalitat. Es tracta d’un caràcter actiu, rebel i arriscat (per això és la que dirigeix els maquis). Però encara que tinga un caracter majoritariament masculí cal destacar que també es manifesten actituts de femineïtat com la referència a l'aixovar o la passivitat en la espera al final del llibre.

Amadeu: aventurer, complex, enigmàtic i que evolucionaideològicament des de les tendències de dretes fins col·laborar amb el grup de maquis, dirigit per la protagonista, de la qual està enamorat, però en secret.

Per últim, el guerriller Jean-Pierre, qui, tot i el flirteig amb la grinyoneta, manté un vincle amorós amb la protagonista que s'assembla amb l’existent entre Salvador i Deborah.
Característiques de l'època i de l'autor del llibre.
Joan...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Mercadeo Factor Fred Final Word
  • Fredo
  • fred
  • fred
  • Fred
  • freder
  • fred
  • Fred

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS